Podle Barclays by akcie Sunrun mohly vzrůst o 45 %, pokud přijde schválení

Podle Barclays by akcie společnosti Sunrun, která se zabývá instalací solárních panelů pro domácnosti, mohly v případě schválení ambiciózního výdajového balíčku vzrůst o 45 %.

Akcie solárních společností získaly minulý týden impuls po oznámení, že vůdce senátní většiny Chuck Schumer, D-N.Y., a senátor Joe Manchin, D-W.V., dosáhli dohody o „zákonu o snížení inflace v roce 2022“. Legislativa zahrnuje 369 miliard dolarů na opatření v oblasti klimatu a čisté energie.

Analytička Christine Cho zahájila pokrytí společnosti Sunrun s ratingem „overweight“ s tím, že tato solární energetická společnost bude mít z návrhu zákona největší prospěch.

„Domníváme se, že jména instalátorů pro rezidenční sektor jsou nejvíce přímo ovlivněna prodloužením ITC, pokud bude schváleno, a preferujeme společnosti RUN a NOVA jako způsoby investování do solárního sektoru pro rezidenční sektor vzhledem k jejich stabilním a stálým peněžním tokům, jejich růstovému potenciálu a jejich pozici při zvyšování sazeb účtovaných zákazníkům proti prostředí rostoucích úrokových sazeb,“ napsala Cho ve čtvrtečním komentáři.

Zdroj: GettyImages

Cílová cena společnosti Sunrun je 46 USD, což znamená zhruba 45% nárůst oproti závěrečné ceně 31,82 USD. Akcie společnosti Sunrun v pátečním období vzrostly o 4 %.

Úvěry a dotace v návrhu zákona ukazují na „cestu pokračujících investic“ v příštím desetiletí, která by byla pro solární společnosti přínosem. V posledních měsících se odvětví obnovitelných zdrojů energie potýkalo s problémy v dodavatelském řetězci a rostoucími náklady na komodity, které brzdily společnosti, jako je Sunrun.

„Ačkoli je stále zapotřebí zlepšit technologii baterií, aby bylo možné čelit problémům s přerušovanou dodávkou energie, které jsou obnovitelným zdrojům vlastní, domníváme se, že potenciální daňová úleva navrhovaná pro skladování energie by měla odstartovat dlouhý dotovaný růstový cyklus, který by měl snížit náklady a zvýšit zavádění,“ napsal Cho.

K dalším jménům s převahou patří Sunnova Energy a Array Technologies.