Zaplaťte méně nyní nebo více později za akcie platformy PayPal

Společnost PayPal (NASDAQ:PYPL) se nedávno dostala na titulní stránky novin, protože aktivistický investor Elliott Investment Management získal pozici v akciích PYPL. Firma se tak pravděpodobně snaží ovlivnit chod společnosti. Investoři také zpracovávají silnou zprávu o výsledcích za 2. čtvrtletí z počátku tohoto týdne.

Výsledková sezóna se řítí kupředu jako býk. Na cestě k nim bylo několik obrovských překonání a několik hrozivých zmeškání. PayPal naštěstí spadl na tu první stranu. Poté, co společnost PayPal překonala odhady za 2. čtvrtletí jak v oblasti tržeb, tak i zisku na akcii (EPS), vypadá skutečně silně.

Potenciální investoři do akcií PYPL by mezitím měli vědět o investorovi s velkým podílem peněz v akciích PYPL. Tento investor by mohl změnit způsob, jakým společnost PayPal vede své podnikání, takže se před zaujmutím pozice nezapomeňte dozvědět podrobnosti.

Co se děje s akciemi PYPL?

Upřímně řečeno, je prostě skvělá doba vlastnit akcie společnosti PayPal. Je zde spousta prostoru pro růst a investoři zaměřující se na hodnotu by se měli chopit příležitosti a akcie nakoupit.

Zdroj: Shutterstock

Uvažte, že 52týdenní maximum akcií PYPL je 296,70 USD, přesto se obchodují za méně než 100 USD. Pokud odtud akcie vystřelí výše, možná budete litovat, že nemáte ve svém portfoliu alespoň několik akcií společnosti PayPal.

Také zde lze nalézt hodnotu, protože 12měsíční poměr ceny k zisku (P/E) společnosti PayPal je poměrně rozumný a činí 32,3.

Aktivistický investor začíná být aktivní

Nyní přichází důležitá zpráva týkající se společnosti PayPal. Podle zprávy agentury Bloomberg společnost Elliott Investment Management zvyšuje svůj podíl ve společnosti PayPal. O podílu Elliotta ve společnosti informoval také deník Wall Street Journal. Ani jeden z těchto zdrojů však původně neuvedl výši podílu společnosti Elliott ve společnosti PayPal.

Nyní však víme, že je značný, protože Elliott odhalil podíl ve společnosti ve výši 2 miliard USD ke 2. srpnu. Zdá se, že Elliott chce mít na PayPal vliv. Bez tak velkého podílu by toho firma pravděpodobně nebyla schopna dosáhnout.

Agentura Bloomberg uvedla, že Elliott hodlá prosadit, aby PayPal urychlil své úsilí o snižování nákladů, které zahrnuje propouštění zaměstnanců a zavírání kanceláří. Jistě, je nešťastné, když společnost dělá takové věci, ale může to být pro hospodářský výsledek společnosti PayPal přínosné.

Bude zajímavé sledovat, jak firma PayPal ovlivní. Doufejme, že výsledek bude pozitivní pro všechny zúčastněné strany.

Zdroj: Forbes

Akcie společnosti PYPL: Co můžete udělat nyní

Je důležité sledovat další vývoj v souvislosti se společností PayPal a Elliott Investment Management. Do té doby neváhejte vyhledat skvělou hodnotu a aktivně investovat do několika akcií společnosti PayPal ještě dnes.