2 nejlepší akcie ze světa virtuální reality, které je nyní vhodné koupit

Investoři vždy hledají další skvělou oblast, kde by mohli uložit svůj kapitál, a akcie virtuální reality jsou ideální příležitostí. Technologie virtuální reality je sice stále v plenkách, ale v herním a zábavním průmyslu už začala dělat vlny. A s uvedením cenově dostupných náhlavních souprav pro virtuální realitu je jen otázkou času, kdy se virtuální realita dostane do hlavního proudu.

Virtuální realita představuje pro investory brzkou příležitost, jak se dostat do prvního patra potenciálně transformační technologie. Trh VR je vysoce konkurenční a společnosti musí výrazně investovat, aby si udržely náskok. Navíc stále není jasné, jak budou spotřebitelé virtuální realitu nakonec využívat. Investice do VR mohou být riskantní. Investice do VR však může vést ke zvýšení výnosů pro ty, kteří mají vyšší toleranci k riziku.

Kromě toho se rychle rozvíjí inovativní koncept metaverza. Metaverze je nová dimenze, kde lidé mohou komunikovat s ostatními a vzájemně prozkoumávat své světy. Budoucnost našeho virtuálního světa je neznámá, ale má potenciál změnit způsob, jakým žijeme své životy.

Akcie v odvětví virtuální reality proto přitahují velkou pozornost investorů. Následující seznam je sestaven ze společností se silnými vyhlídkami na růst. V posledním čtvrtletí zaznamenal růst tržeb navzdory znepokojivému prostředí a v letošním roce pokles o zhruba 10 % – i díky tomu se jedná o skvělé slevové hry.

Microsoft (MSFT)

52týdenní maximum: 349,67 USD

Microsoft (NASDAQ:MSFT) je technologický gigant s různorodými produkty a rozmanitým obchodním modelem. Společnost má několik zdrojů příjmů, včetně prodeje produktů, předplatného, reklamy a licencí. Microsoft nabízí také cloudové služby, které jsou stále populárnější. Společnost má silné zastoupení na podnikovém trhu, ale se svou předplacenou službou Microsoft 365 se zaměřuje i na spotřebitele. Produkty společnosti Microsoft používají miliardy lidí na celém světě a společnost neustále inovuje, aby si udržela náskok před konkurencí.

Zdroj: Shutterstock

Společnost Microsoft oznámila, že expanduje do nového odvětví tím, že zapouští kořeny v metaverzi. S nákupem společnosti Activision Blizzard (NASDAQ:ATVI) za 68,7 miliardy dolarů, který by měl být dokončen v červnu 2023, dává Microsoft zřejmě najevo svůj záměr, že chce konkurovat v odvětví VR. Již má k dispozici Hololens 2 a jeho nová platforma pro smíšenou realitu Microsoft Mesh usnadňuje spolupráci lidí.

Ve svých posledních čtvrtletních výsledcích Microsoft vykázal tržby ve výši 51,87 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 12 %. Čistý zisk vzrostl o 2 % na 16,74 miliardy dolarů. Microsoft očekává, že v prvním fiskálním čtvrtletí vydělá 49,2 až 50,2 miliardy dolarů.

Microsoft je skvělou investicí hned z několika důvodů. Zaprvé, Microsoft je mocnou silou v technologickém průmyslu a jeho rozmanitý obchodní model je hlavní předností. Proto je společnost MSFT většinou považována za stabilní a bezpečnou investici. Za druhé, společnost Microsoft má silný podíl na trhu v mnoha klíčových oblastech, jako jsou operační systémy a kancelářský software. To dává společnosti Microsoft významnou konkurenční výhodu, která pravděpodobně přetrvá. A konečně, společnost Microsoft vyplácí akcionářům pravidelné dividendy, které zajišťují stabilní návratnost investice.

Apple (AAPL)

52týdenní maximum: 182,94 USD

Apple (NASDAQ:AAPL) je ikonická společnost, která v mnoha ohledech pomohla utvářet náš svět. A nyní tento technologický gigant obrací svou pozornost k virtuální realitě. Apple vyvíjí náhlavní soupravu pro virtuální realitu, kterou by mohl vydat do roku 2023. Někteří investoři se obávají, že Apple přichází s VR pozdě, jiní to však považují za prozíravý krok, který by mohl vést k obrovským ziskům. Koneckonců, Apple má za sebou prokazatelnou historii úspěšného vstupu na nové trhy a vytváření inovativních produktů, které si zákazníci oblíbili. Ačkoli tedy produkt může být spojen s určitými riziky, investice do plánů společnosti Apple v oblasti VR by mohla být moudrá.

Společnost Apple opakovaně prokázala, že je strojem na vydělávání peněz. Společnost pravidelně uvádí na trh nové produkty, po kterých spotřebitelé šílí, což zvyšuje ceny akcií a zisky. Technologický gigant také v minulosti odkupoval své akcie, což zvyšuje jejich cenu a dělá radost investorům.

Zdroj: Unsplash

Pokud hledáte společnost, do které můžete investovat a o kterou se nemusíte z finančního hlediska bát, stojí Apple za zvážení. Apple bude investorům i nadále přinášet solidní výnosy díky svým dobrým finančním výsledkům a spolehlivé historii.

V posledních výsledcích společnosti Apple vzrostly tržby o 2 % oproti 36% růstu oproti loňskému roku a o 8 % meziročně. Zpomalení růstu vyvolává obavy, ale společnost Apple si zaslouží uznání za to, že na náročném trhu dosahuje výsledků. Po celém světě se společnosti potýkají s neúspěchy kvůli problémům v dodavatelském řetězci a inflaci . Vzhledem k jeho silnému provoznímu modelu se investoři nemusí obávat.