Analytici odhalili nejatraktivnější akcie po výsledcích hospodaření

Analytici Goldman Sachs jmenovali řadu nejatraktivnějších akcií s nákupním hodnocením po výsledcích hospodaření.

Firma uvedla, že existuje celá řada společností, které mají do budoucna obrovský potenciál růstu.

Patří mezi ně např: General Electric, Union Pacific a Herc Holdings.

General Electric
Možná to byla „nízká laťka, kterou bylo třeba překonat“, pokud jde o výsledky společnosti GE, ale to neznamená, že pro akcie tohoto nadnárodního konglomerátu se situace nezlepšuje.

Společnost zveřejnila 26. července silné výsledky za druhé čtvrtletía analytik Joe Ritchie ve své následné poznámce napsal, že investoři by měli okamžitě začít akumulovat akcie.

Zdroj: Unsplash

„Pointa je, že se jednalo o silnější než očekávaný výsledek, ačkoli vedení nyní očekává, že zisk na akcii za 3. čtvrtletí meziročně poklesne, což považujeme za velmi konzervativní,“ uvedl.

Analytik pochválil vedení společnosti za pokračující obrat a dodal, že divize jako zdravotnictví a letectví nabírají na síle. Ritchie připustil, že sekce GE zaměřená na obnovitelné zdroje energie má stále problémy, ale to podle něj není neočekávané vzhledem k plánu společnosti tuto část podnikání zmenšit.

„Pro rok 2022 zůstává náš zisk na akcii ve výši 2,80 USD beze změny, protože lepší výsledek za 2. čtvrtletí pomáhá snížit riziko 2. pololetí,“ napsal.

Akcie společnosti za poslední měsíc vzrostly o téměř 20 % a podle Ritchieho je cena akcií pro investory tak akorát.

„Zůstáváme na stupni Buy, protože si myslíme, že GE má atraktivní expozici vůči delšímu cyklu a domníváme se, že ocenění neodráží pokrok, který GE učinila, aby se stala fundamentálně silnější společností,“ uvedl Ritchie.

Union Pacific
Analytik Goldman Jordan Alliger zdvojnásobuje hodnocení akcií železniční společnosti.

Ve zprávě pro klienty uvedl, že po silné zprávě o výsledcích společnosti Union Pacific, která překonala horní i dolní hranici zisku, zůstává optimistický.

Aliger očekává lepší nastavení železniční dopravy ve druhém pololetí než v jiných dopravních subsektorech, napsal.

Zdroj: Bloomberg

Železnice poskytují „volitelnost“, tvrdí firma, zejména pokud se „pracovní síla a následně úroveň služeb vrátí do formy rychleji než v poslední době“.

To by mohlo zvýšit objemy nad prognózu firmy a následně „vytvořit větší přírůstkovou marži“.

Podle analytika výsledky za druhé čtvrtletí ukázaly, že i přes náročné makroekonomické podmínky je poptávka po železnici stále solidní a pravděpodobně bude i nadále.

Kromě toho společnost dobře plní své úkoly, uvedl Alliger, ačkoli vodítko firmy týkající se objemů je nižší, než vedení očekává.

A konečně, ocenění akcií je atraktivní a analytik vidí dobrý vstupní bod pro vlastnictví akcií.

Akcie v letošním roce klesly o 9 %.

Herc Holdings
Výhled pronájmu stavebních strojů je na „křižovatce“, ale analytik Jerry Revich stojí za akciemi společnosti pronajímající zařízení a nářadí.

Revich ve své poznámce navazující na smíšenou zprávu o výsledcích společnosti z konce minulého měsíce uvedl, že akcie Herc jsou „atraktivní“ pro trpělivé investory, i když v blízké budoucnosti se objeví některé cyklické překážky.

Zdroj: Getty Images

Podle Revicha se při předchozích poklesech trhu akcie půjčoven obchodovaly s poklesem sazeb a snížením zásob.

„V tomto cyklu – podobně jako v letech 2008-09 – však akcie předběhly pokles odvětví kvůli rostoucím makro rizikům,“ uvedl. Přesto by podle firmy měli investoři akcie nakupovat.

Navzdory varování firma stále nepředpokládá podstatné zpomalení, protože zásoby použitého zařízení rostou.

Akcie navíc v letošním roce klesly o 23 %.

„Nicméně akcie nájemních společností – a konkrétně HRI – poskytují na současných úrovních přesvědčivou návratnost rizika pro dlouhodobé investory,“ napsal Revich.