Nakupovat kryptoměny kreditní kartou je snazší než kdykoli předtím

Zdá se, že je pro spotřebitele stále snazší nakupovat kryptoměny pomocí debetní nebo kreditní karty.

Crypto.com, singapurská platforma pro výměnu kryptoměn, podle nedávné tiskové zprávy umožňuje svým 50 milionům uživatelů začít nakupovat kryptoměny ve své aplikaci pomocí debetní nebo kreditní karty připojené ke službě Google Pay.

Uživatelé systému Android si budou moci vybrat z více než 250 kryptoměn a nakupovat je pomocí svých chytrých telefonů, tabletů nebo virtuálních peněženek.

Stejně jako se vším, co se týká kryptoměn, jsou však spojena určitá rizika. Tady je, co je třeba vědět:

Zdroj: Getty Images

Co je třeba vědět před nákupem kryptoměn pomocí Google Pay
Abyste mohli začít používat Google Pay pro nákupy na Crypto.com, měli by se uživatelé systému Android nejprve ujistit, že je k jejich účtu Google Pay připojena debetní nebo kreditní karta. Když pak uživatelé v aplikaci Crypto.com provedou nákup, jednoduše vyberou možnost Google Pay. Zbývá jen přijmout poplatek za zpracování karty a dokončit nákup.

Zůstatky na kryptoměnách uživatelů se odpovídajícím způsobem aktualizují a v aplikaci si budou moci prohlédnout historii svých transakcí.

Tento krok společnosti Crypto.com vypovídá o rostoucím trendu. Coinbase, populární kryptoměnová burza se sídlem v San Francisku, začala svým téměř 98 milionům ověřených uživatelů umožňovat nákup kryptoměn prostřednictvím Apple Pay a Google Pay již v loňském roce.

„Přidání těchto typů plateb umožňuje lidem pohodlnější nákup kryptoměn způsobem, který znají,“ říká Kris Hansen, spoluzakladatel a technologický ředitel společnosti Synctera, fintech startupu, který propojuje tvůrce aplikací s finančními institucemi.

„Možnost nakupovat kryptoměny z běžného účtu lidem usnadňuje začlenění kryptoměn do jejich celkového finančního života,“ dodává.

Investoři by měli být stále opatrní
Usnadnění nákupu kryptoměn pomocí vypůjčených peněz prostřednictvím kreditní karty by však mohlo být pro spotřebitele riskantní a dostat je do finančních problémů v budoucnu, varuje Hansen.

Zdroj: Getty Images

Odborníci obvykle varují před tím, abyste si na kreditní kartu ukládali více, než jste schopni každý měsíc pohodlně splácet.

A přestože možnost snadného nákupu kryptoměn může být pro některé investory vítanou zprávou, je důležité mít na paměti, že tato digitální aktiva podléhají nepředvídatelným výkyvům hodnoty a ceny. Odborníci obvykle doporučují investovat jen tolik, kolik jste ochotni ztratit.

Potenciální investoři by také měli před nákupem provést náležitou prověrku. Navzdory snadnosti není kryptoměna něco, co by se mělo kupovat impulzivně.

„Došlo k mnoha nešťastným ztrátám spojeným s tím, že se lidé vydávali za zástupce burzy a odcizili finanční prostředky,“ říká Hansen. „Důležité je udělat si průzkum.“