Tato akcii biofarmacie je připravena na růst o téměř 40 %, tvrdí Goldman Sachs

Goldman Sachs tvrdí, že je na čase, aby investoři vložili své peníze do společnosti Rhythm Pharmaceuticals, protože akcie mohou díky úspěchu jejího léku na obezitu vzrůst o téměř 40 %.

„Domníváme se, že výhled pro Imcivree se změnil díky prvním údajům [fáze 2] u pacientů s hypotalamickou obezitou (HO), které poukazují na vysokou pravděpodobnost klinického úspěchu v této indikaci, kde také vidíme významně vyšší příležitost pro špičkové prodeje ve srovnání s ostatními indikacemi, kde je Imcivree ve vývoji,“ napsala analytička Corinne Jenkinsová ve zprávě klientům, když zvýšila hodnocení akcií na nákup z neutrálního.

Hypotalamická obezita označuje přibývání na váze, ke kterému dochází po poškození hypotalamu, kritické části mozku.

Ačkoli akcie od zveřejnění údajů vzrostly o více než 320 %, Jenkinsová vidí další růst akcií v případě, že společnost Rhythm bude nadále úspěšná v klinických studiích a při vývoji týdenní formulace přípravku Imcivree, která prodlužuje patentovou ochranu až do roku 2038.

Zdroj: Getty Images

„Očekáváme také, že rozhodnutí o úhradě v Evropě a schválení v případě [Bardet-Biedlova syndromu] posílí tržby ve střednědobém horizontu, což doplní náš pozitivní pohled na další růst akcií,“ napsal Jenkins.

Bardet-Biedlův syndrom je genetické onemocnění, které ovlivňuje různé části těla, zejména ty, které souvisejí se zrakem.

Vzhledem k nedostatku schválených terapií pro pacienty s hypotalamickou obezitou se Jenkins domnívá, že lék Imcivree společnosti Rhythm by mohl dosáhnout maximální penetrace 60 % pacientů.

Akcie společnosti Rhythm letos vzrostly o téměř 103 % a v srpnu o 61 %, ale podle čerstvé cílové ceny 28 USD od Goldmanu by mohly získat dalších 38 %.