Miliardáři hledají příležitosti k budování bohatství s těmito třemi kryptoměnami

V kryptosvětě může jediný tweet známého miliardáře poslat kryptoměnu nahoru nebo dolů během několika sekund. Vlivný miliardář, jako je Warren Buffett, může krátkým rozhovorem na CNBC vyvolat na trhu s kryptoměnami strach, nejistotu a pochybnosti (FUD). A miliardáři, kteří chtějí podpořit hodnotu svých kryptoaktiv, často nacházejí způsoby, jak do mainstreamových médií vnést nové narativy. To vše může ovlivnit osud vaší oblíbené kryptoměny.

Proto se vyplatí sledovat, co právě teď nakupují někteří z nejvýznamnějších miliardářů. Jak se dalo očekávat, Bitcoin (BTC) je oblíbenou volbou miliardářů, kteří chtějí rozšířit své bohatství do nových tříd aktiv, jako je krypto. Ethereum (ETH) v poslední době přitahuje svůj vlastní podíl miliardářských příznivců. A nezapomínejte ani na meme mince. Zdá se, že miliardářští investoři vedou dav do mincí pro rychlé zbohatnutí, jako je Dogecoin (DOGE), čímž opět dokazují přísloví, že peněz není nikdy dost.

Zdroj: Unsplash

Bitcoin

Miliardář a investor Michael Saylor je pravděpodobně nejznámějším příznivcem bitcoinu a nejeví žádné známky toho, že by chtěl ustoupit ze svého býčího postoje k bitcoinu. Na Twitteru pravidelně rozesílá nadšené tweety o Bitcoinech 2,6 milionu sledujících, přičemž cílem každého tweetu je napumpovat hodnotu Bitcoinu a chránit svou masivní pozici v Bitcoinu. V horní části jeho stránky na Twitteru je tweet, který je předurčen stát se klasikou všech dob: „Bitcoin je roj kybernetických sršňů sloužících bohyni moudrosti, živících se ohněm pravdy, exponenciálně rostoucích stále chytřeji, rychleji a silněji za hradbou šifrované energie.“

Saylor je samozřejmě bitcoinový maximalista, což znamená, že považuje bitcoin za konečný cíl všech kryptoměn. Takže to asi není překvapující, že společnost, kterou řídí, MicroStrategy Inc., má obrovskou pozici Bitcoin, nebo že Saylor nedávno vzal na kolegu miliardáře Elon Musk v Twitteru hádky přes Bitcoin. Na začátku srpna Saylor odstoupil z pozice výkonného ředitele společnosti a stal se výkonným předsedou, a to výhradně proto, aby se mohl více věnovat správě své pozice v Bitcoinu.

Zdroj: Pixabay

Ethereum

Miliardář a investor Mark Cuban, nesmírně vlivný majitel sportovních týmů, který je pravděpodobně nejznámější díky své roli v televizním pořadu „Shark Tank“, se stal verzí Michaela Saylora v oblasti Etherea. Sám sebe označuje za „Ethereum maxi“ a pravidelně se zasazuje o Ethereum. Bitcoin je podle něj sice dobrým úložištěm hodnoty, ale Ethereum je místem, kde se odehrává vše, co se odehrává. Z hlediska chytrých kontraktů, nezaplatitelných tokenů (NFT) a decentralizovaných aplikací se Ethereum podle Cubana stalo předním blockchainem na světě. Začátkem tohoto roku Cuban odhalil masivní pozici v Ethereu a nyní se zdá, že zdvojnásobuje svou investiční strategii do Etherea před Merge, což je velmi očekávaný technologický upgrade blockchainu Ethereum.

Dogecoin a další meme mince

Elon Musk, v současnosti nejbohatší člověk na světě, vyniká mezi nejznámějšími miliardáři investory svou ochotou přijmout volatilitu a nejistotu spojenou s meme mincemi, jako je Dogecoin. Ve skutečnosti je na sociálních sítích známý jako The Dogefather (otec Dogů) pro svou obrovskou roli v přiblížení Dogecoinu masám. Zdá se, že ho baví schopnost poslat hodnotu Dogecoinu nahoru nebo dolů jediným tweetem, a pravidelně rozesílá zprávy, jejichž cílem je oslovit komunitu Dogecoinu na Twitteru.

Zdroj: Pexels

Na začátku srpna například zveřejnil na Twitteru fotku, na které je se synem stejně ostříhaný. To vedlo k tomu, že ho fanoušci Dogecoinu prosili, aby poslal fotku svého syna a svého domácího mazlíčka, psa plemene shiba inu jménem Floki. Když Musk vyhověl, málem zlomil internet – kromě Dogecoinu a Shiba Inu lidé dokonce pumpovali obskurní meme minci Floki Inu, kryptoměnu pojmenovanou po Elonově psovi. Opravdu zajímavé – a možná i trochu děsivé – je, že fanoušci Dogecoinu a Elona Muska si mohou koupit také kryptoměnu s názvem Dogelon Mars. Její ticker symbol je přirozeně ELON.

Pokud se snažíte napodobit úspěch nejbohatších investorů světa, měly by být bitcoin a ethereum na vrcholu vašeho nákupního seznamu kryptoměn. V závislosti na tom, jak velké riziko jste ochotni podstoupit, byste mohli zvážit i pozici ve své oblíbené meme minci. Ale pamatujte – hodnota jakéhokoli aktiva může klesnout na nulu, a to se týká i kryptoaktiv pojmenovaných po domácích mazlíčcích.