Investoři čekají na důležité údaje o inflaci z USA

Hlavní měny se ve středu držely na stabilní úrovni, protože obchodníci se zdráhali uzavírat velké sázky před údaji o inflaci v USA, které budou trhy pečlivě zkoumat, aby zjistily, jak prudce bude americký Federální rezervní systém v nadcházejících měsících zvyšovat úrokové sazby.

Údaje budou zveřejněny později během dne ve 14:30. Ekonomové očekávají, že celková meziroční inflace dosáhne spalující úrovně 8,7 %, což představuje malý ústup z červnové hodnoty 9,1 %. Jádrová inflace se očekává na úrovni 0,5 % meziměsíčně.

Pohyby na měnových trzích byly před zveřejněním mírné a v případě předchozích zpráv byly reakce mírnější než na volatilním trhu s dluhopisy. Zelená bankovka byla přes noc v podstatě stabilní, když se trochu zastavila v ústupu, který začal v polovině července.

Obchodníci očekávají, že reakce se obrátí na údaj o jádrové inflaci.

„Trh bude zpočátku více vzrušený překvapením jádrového CPI směrem dolů než překvapením směrem nahoru,“ uvedl stratég Deutsche Bank (ETR:DBKGn) Alan Ruskin, což nahrává nadějím, že klesající ceny komodit znamenají, že inflace může rychle ustoupit.

„Bude to také nahrávat nedávnému sklonu trhu nakupovat rizikové poklesy a bude to široce založený negativní faktor pro americký dolar,“ řekl.

„Překvapení v podobě zvýšení jádrového indexu spotřebitelských cen bude odpovídat vzorci posledních tří zveřejnění… nejčistší dlouhý obchod s dolarem je v tomto případě vůči jenu,“ řekl a dodal, že kurz dolaru vůči jenu by mohl vzrůst do pásma 135-139 za dolar.

Čínské údaje o inflaci zveřejněné dříve během dne ukázaly mírné zvýšení spotřebitelské inflace na 2,7 % a zpomalení růstu cen v továrnách. Analytici HSBC uvedli, že stále nevýrazný údaj CPI, naznačuje „pokračující tlak v oživení spotřeby“.