Crypto Fear Index dosáhl rekordní úrovně „extrémního strachu“ pro investory

V roce 2022 se z digitálních peněženek a kryptoměnových burz v celém kryptoměnovém sektoru dosud vypařila hodnota více než 600 miliard dolarů. Hlavními faktory, které ovlivňují prakticky každé investovatelné aktivum, jsou technické grafy sledující obchodní aktivitu a objem obchodů, makroekonomické základy a také celkový sentiment na trhu.

Nálada na trhu s kryptoměnami je blízko historického minima

Jedním ze způsobů, jak měřit náladu na trhu v oblasti kryptoměn, je použití indexu strachu a chamtivosti (Crypto Fear and Greed Index, FGI). FGI je denní přehled emocionálního tónu kupujících a prodávajících v rámci kryptoprostoru. Pomocí FGI jako měřítka v průběhu času získávají pozorovatelé trhu solidní představu o trendovém sentimentu investorů odvozeném z různých datových kanálů včetně dominance aktiv, sociálních médií, objemu obchodování a volatility.

Zdroj: AF Photo

Vývojáři stojící za webovou stránkou FGI chtěli umožnit investorům do kryptoměn činit racionálnější rozhodnutí v rámci třídy aktiv, která má tendenci být volatilnější a iracionálnější než ostatní sektory. Po výpočtu skóre FGI každých 24 hodin je vyneseno do grafu na stupnici 0-100, přičemž hodnocení v rozmezí 0-50 představuje různé úrovně „strachu“, zatímco rozsah hodnocení 50-100 představuje úrovně „chamtivosti“.

FGI pro 15. června 2022 klesl na rating 7, což je nejen známkou „extrémního strachu“ mezi kryptoinvestory, ale také druhým nejhorším ratingem od února 2018, kdy byl software pro hodnocení nálad vyvinut. Nejhorší zaznamenané hodnocení strachu bylo 5, které bylo zaznamenáno ještě v srpnu 2019.

Artykuł Crypto Fear Index dosáhl rekordní úrovně „extrémního strachu“ pro investory pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *