Dolar vzrostl, po zvýšení úrokových sazeb se vrací zpět. Japonský jen oslabil

Dolar v pátek ráno v Asii rostl a vymanil se z týdenního minima poté, co dva dny klesal v souvislosti s rozhodnutím amerického Federálního rezervního systému o zvýšení úrokových sazeb.

Index amerického dolaru, který sleduje zelenou bankovku vůči koši ostatních měn, si připsal 0,57 % na 104,014.

Měnový pár USD/JPY vyskočil o 1,30 % na 133,93. Japonská centrální banka (BOJ) dříve během dne oznámila, že navzdory rostoucí inflaci bude udržovat velmi uvolněnou měnovou politiku, zatímco světové centrální banky přijímají přísné měnové politiky, jen prudce ustoupil.

USD/JPY (long) – Zdroj: Autochartist

„Kvůli vnější šanci, že Bank of Japan dnes něco udělá, pokud jste tam seděli s dlouhou pozicí na dolaru a jenu, riziko/odměna z toho, že byste to do rozhodnutí naběhli a mýlili se, ospravedlňovalo stažení rizika ze stolu,“ řekl agentuře Reuters stratég National Australia Bank Ray Attrill.

„Nyní, když toto riziko události pominulo a BOJ zůstala stát, je zcela logické, že jsme se vrátili tam, odkud jsme přišli,“ dodal s tím, že není přesvědčen, že dolar dosáhl svého vrcholu.

AUD/USD (short) – Zdroj: Autochartist

Pár AUD/USD klesl o 0,41 % na 0,7016 a pár NZD/USD o 0,33 % na 0,6341.

Pár USD/CNY se snížil o 0,02 % na 6,7014, zatímco pár GBP/USD klesl o 0,38 % na 1,2304.

Světové centrální banky aktivně zpřísňují měnovou politiku, aby zkrotily prudce rostoucí inflaci.

Americký Federální rezervní systém ve středu oznámil největší zvýšení úrokových sazeb od roku 1994. Ve čtvrtek nečekaně zvýšila sazby o 50 bazických bodů také Švýcarská národní banka, zatímco Bank of England ve stejný den zvýšila své úrokové sazby na 1,25 %.

Co se týče údajů, počáteční žádosti o podporu v nezaměstnanosti v USA v týdnu končícím 11. června klesly na 229 000, což je mírně pod číslem 232 000 zaznamenaným v předchozím týdnu.

Artykuł Dolar vzrostl, po zvýšení úrokových sazeb se vrací zpět. Japonský jen oslabil pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *