Ethereum je uprostřed krvavé lázně, ale je čas začít nakupovat. Teď a tady.

Ethereum (ETH-USD) se nachází na křižovatce. Kleslo tak rychle a tak hluboko, že pokud překoná důležitou psychologickou bariéru cenového bodu 1 000 USD, mohlo by se propadnout ještě mnohem více.

Od 17. června se za posledních 7 dní propadl o více než 33 % a pohybuje se těsně nad hranicí 1 000 USD. Za posledních 30 dní se propadl o více než 78 %.

Cenový bod 1 000 USD bude pro hodnotové investory klíčový. Ti pravděpodobně začnou shromažďovat peníze, aby se mohli nabít, pokud kryptoměna tuto hranici překročí. Jednak se pravděpodobně propadne mnohem více, protože padne klíčová kapitulační bariéra.

Na druhou stranu, když už Ethereum překročilo hranici 1 000 USD, měli by si investoři uvědomit, že tam dlouho nezůstane. Kryptoměna by se mohla poměrně rychle odrazit ode dna a cenový bod 1 000 USD by se mohl stát inflexním bodem pro dlouhodobé investory.

Důvody, proč by mohlo dojít k dalšímu propadu

Jedním z důvodů, proč se tak děje, je, že i dnes se objevil ještě jeden pool likvidity Defi, který začal „pozastavovat“ výběry. Hongkongská výpůjční platforma s názvem Babel přistoupila k pozastavení odkupů a výběrů.

To vyvolalo další paniku a mnoha jejím investorům nezbylo než „zlikvidovat“ své další významné podíly v kryptoměnách. Vzhledem k tomu, že Ethereum má mnohem nižší cenový bod než Bitcoin (BTC-USD), mám podezření, že mnoho držitelů likvidity Defi drželo více Etherea než Bitcoinu.

Ethereum je navíc likvidnější než ostatní kryptoměny, takže poskytuje hluboký zdroj hotovosti od investorů, kteří nezískají přístup ke svým fondům likvidity.

Zdroj: Unsplash

A pak je tu ještě efekt blízkosti. Mnoho dalších investorů opouští své Defi pooly a prodává své Ethereum v očekávání další likvidace.

Například většina nedávných výprodejů přišla poté, co 10. června, tedy o něco více než před týdnem, nečekaně vzrostlo číslo indexu spotřebitelských cen v USA za posledních 12 měsíců na 8,6 %. Trhy se začaly propadat poté, co si investoři uvědomili, že americký Federální rezervní systém bude muset zvýšit úrokové sazby více, než se původně předpokládalo.

Nabízí se tak otázka, zda se stejný scénář může odehrát i v příštích několika měsících, dokud čísla inflace svůj růst nezmírní. Právě to nyní investory do Etherea znepokojuje. Mají podezření, že celý cyklus vysychání likvidity na trzích kryptoměn by se mohl odehrávat i v průběhu několika příštích měsíců.

Co z toho vyplývá pro investory do Etherea

Jeden z investorů nyní přirovnává výprodej kryptoměn k panice z roku 1907. Tehdy ještě neexistoval Federální rezervní systém. A „JP Morgan byl nucen zasáhnout vlastními prostředky a pak shromáždit všechny ty, kteří byli solventní, aby situaci napravili“.

Jde o to, že jakmile investoři uvidí velký pokles na trhu s Bitcoinem a/nebo Ethereem, budou se do kryptoměn opět shromažďovat. To se zatím nestalo a předpokládám, že se tak nestane dříve, než Ethereum překročí hranici 1 000 USD.

Zdroj: Unsplash

Prozíraví investoři však začnou s akumulací již nyní. Nemusí například pořizovat celou pozici v Ethereu, protože existuje vysoká pravděpodobnost, že by mohlo dále klesat.

Ale pro případ, že by se tak nestalo, je dobré začít pořizovat malé tranše již nyní. Takto fungují trpěliví hodnotoví investoři na akciových a dluhopisových trzích. Očekávejte, že totéž se bude dít i zde na trhu s kryptoměnami, zejména u Etherea, druhé největší kryptoměny.

Artykuł Ethereum je uprostřed krvavé lázně, ale je čas začít nakupovat. Teď a tady. pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.