2 akcie, u kterých dochází k významným nákupům ze strany zasvěcených osob

Jedním z nejlepších způsobů, jak odhalit potenciální příležitosti, je sledování nákupů zasvěcených osob. Insidery jsou vedoucí pracovníci společnosti a lidé, kteří vlastní více než 10 % společnosti.

Koneckonců jsou to lidé, kteří znají společnost zevnitř i zvenčí. Pokud nakupují, znamená to pro akcie zvýšení důvěry. Také podle serveru Investopedia.com „studie z roku 2003, kterou provedli Leslie A. Jeng a Richard Zeckhauser z Harvardovy univerzity a Andrew Metrick z Yaleovy univerzity, zjistila, že nákupy insiderů překonávají trh o 11,2 % ročně.“.

I když bych nikdy nekoupil akcie pouze na základě nákupů insiderů, sledování insiderů – zejména těch, kteří mají dobré výsledky – nám může poskytnout dobrý výchozí bod.

Starbucks Corp. (SBUX)

V květnu koupil generální ředitel Howard Schultz 210 000 akcií společnosti Starbucks Corp. (NASDAQ:SBUX) za necelých 15 milionů dolarů poté, co akcie klesly z maxima kolem 90 dolarů na méně než 72,50 dolaru.

Při ceně 72,50 USD byl SBUX zjevně přeprodaný. Od té doby se akcie zotavily na přibližně 80 dolarů za akcii. Odtud bych rád viděl, že v nejbližší době znovu vyplní medvědí mezeru kolem 92,50 USD.

Společnost se chystá znovu otevřít 600 šanghajských obchodů po vlně uzavírání. Také analytik Evercore ISI David Palmer po několika sníženích ceny zvýšil hodnocení akcií SBUX na „Outperform“ s cílovou cenou 95 USD.

Zdroj: Getty Images

Analytik „připouští, že v příštích dvou čtvrtletích se investoři pravděpodobně budou muset vypořádat s chaotickými výsledky z pokračujícího změkčení v Číně a zvýšenými reinvesticemi Starbucks do svého podnikání. Ale „do zářijového dne pro investory a podzimního jmenování nového generálního ředitele se Starbucks pravděpodobně bude moci podělit o určitou stabilizaci trendů v Číně, pokračující zlepšování prodejů ve stejných prodejnách v USA a plán na zlepšení své efektivity a kapacity,“ jak poznamenal Barron’s.

CSX Corp. (CSX)

V květnu si ředitel James Wainscott vyzvedl 10 000 akcií CSX Corp. (NASDAQ:CSX) za 332 500 USD.

Bylo to poté, co akcie prudce klesly z přibližně 38 dolarů za akcii.

Společnost překonala zisk, když dosáhla zisku na akcii ve výši 39 centů při tržbách 3,41 miliardy dolarů oproti očekávání 37 centů při tržbách 3,31 miliardy dolarů. CSX rovněž schválila čtvrtletní dividendu ve výši 10 centů, která bude vyplacena 15. června akcionářům s rozhodným dnem 31. května.

Zdroj: Reuters

Ze současné ceny 30,05 USD bych rád viděl, že akcie CSX zpočátku zaplní medvědí mezeru na úrovni kolem 33,66 USD. V dlouhodobějším horizontu bych rád viděl, že akcie napadnou trojitý vrchol rezistence kolem 38 USD.

Artykuł 2 akcie, u kterých dochází k významným nákupům ze strany zasvěcených osob pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.