Pozor na akcie Nio v druhé polovině roku 2022. Potenciál růstu je velký.

Společnost Nio (NYSE:NIO) se ocitla v centru pozornosti poté, co Čína uvolnila restrikce a představila model SUV ES7. Jedná se o pátý vyráběný model společnosti, který se začne dodávat 28. srpna. Akcie NIO v uplynulém týdnu rostly a zdá se, že vzestupný trend bude pokračovat. Za posledních několik dní akcie vzrostly ze 17 na 20 dolarů.

Věřím, že Nio má potenciál konkurovat některým z největších jmen v odvětví elektromobilů (EV) a že se společnost odrazí ode dna a rychle se prosadí. S tímto vědomím se pojďme hlouběji zabývat mou investiční tezí o akciích NIO.

Nový evropský závod

Společnost Nio uspořádala komunikační akci s uživateli Hefei a potvrdila nový evropský závod. Tento závod bude vyrábět výměnné stanice na baterie. Společnost plánuje vyrábět výměnné stanice pro baterie a nabíjecí stanice v Evropě, aby se vyhnula nákladům na vývoz. Společnost Nio hodně utrpěla kvůli problémům s dodavatelským řetězcem a výlukám v Číně a nyní podniká správné kroky k tomu, aby ji problémy netrápily znovu. Společnost chce do konce roku dosáhnout cíle 1 300 stanic pro výměnu baterií po celém světě.

Zdroj: Shutterstock

Tento krok se zdá být silnější, než si lze představit. Poté, co společnost Nio vstoupila na evropský trh se svými elektromobily, chce svou pozici v Evropě posílit novým závodem. Nejenže sníží náklady, ale pomůže rozšířit trh a ovlivní hospodářský výsledek.

Pátý výrobní model

Navzdory pandemii, omezením v dodavatelském řetězci a výluce v Číně se společnosti Nio podařilo představit svůj pátý výrobek, který vzbudil obrovskou pozornost. SUV ES7 bude mít zaváděcí cenu 59 210 dolarů. Jedná se o první vůz využívající technologickou platformu NT2.O společnosti Nio a bude vybaven systémem autonomního řízení Nio.

Kromě toho společnost pracuje také na modelu pro masový trh a nedávno oznámila, že v druhé polovině roku 2024 bude vyrábět 800voltovou baterii ve vlastní režii. Společnost dělá v tomto odvětví silné pokroky a v dlouhodobém horizontu se ukáže jako velmi úspěšná. Trvale hlásí solidní čísla dodávek a s novým modelem poptávka po vozech Nio jen poroste.

Podtrženo a sečteno, akcie NIO

Kromě mě je několik analytiků z Wall Street vůči akciím Nio býčí. Tim Hsiao, analytik společnosti Morgan Stanley (NYSE:MS), se domnívá, že pokud se společnosti podaří v červnu vykázat prodeje ve výši 11 000 až 13 000 kusů, pomůže to společnosti Nio znovu získat důvěru investorů a podpoří to akcie před rozhodujícím plánem dodávek, který má začít v srpnu. Analytik společnosti Mizuho (NYSE:MFG), Vijay Rakesh, má pro akcie rating „koupit“ a věří, že prodeje elektromobilů by se mohly dobře zotavit z výluk. Vzhledem k tomu, že Čína zmírňuje výluky a chystá se vládní stimul, mohla by druhá polovina roku společnosti Nio prospět.

Zdroj: Nio

Dále Edison Yu, analytik Deutsche Bank, má rating „koupit“ s cílovou cenou 45 USD. Analytik uvedl, že společnost Nio směřuje k důležitému výrobnímu cyklu v historii společnosti a očekává se, že dodávky se budou postupně zvyšovat. To posune narativ od problémů s dodavatelským řetězcem k solidnímu produktovému supercyklu.

Společnost Nio se má na co těšit a je čas zaujmout pozici dříve, než ji rally směrem vzhůru příliš prodraží.