Akcie Mullen se navzdory absenci informací z Fortune 500 obracejí vzhůru

Akcie společnosti Mullen Automotive (NASDAQ:MULN) v předobchodní fázi klesly a poté se vrátily k růstu poté, co startup nedodržel termín pro odhalení společnosti Fortune 500, se kterou spolupracuje v rámci pilotního programu.

Dne 30. března generální ředitel společnosti Mullen David Michery prozradil, že automobilka obdržela objednávku na dodávky od „velké, významné společnosti z žebříčku Fortune 500“. Začátkem června Michery slíbil, že do 30. června automobilka zveřejní totožnost svého zákazníka z žebříčku Fortune 500. Do dnešního rána však Mullen totožnost zákazníka stále nezveřejnil.

Akcie společnosti MULN se včera propadly o více než 10 %. I přes nedodržení termínu, který si společnost Mullen sama stanovila, však k dnešnímu dni vzrostly o téměř 2 %.

Zdroj: Mullen

Obvinění proti společnosti Mullen a jejímu generálnímu řediteli

Začátkem tohoto roku firma Hindenburg, která shortovala akcie MULN, vznesla řadu obvinění proti startupu a Micherymu, jeho generálnímu řediteli. Firma tvrdila, že Mullen v testu přehnal výkon své polovodičové baterie. Kromě toho společnost Hindenburg naznačila, že společnost Mullen nemohla dosáhnout takového pokroku, jak uváděla, pokud jde o její baterii, vzhledem k nízkému množství peněz, které společnost vynaložila na výzkum a vývoj.

A jak jsem poznamenal ve svém sloupku o akciích MULN ze 7. dubna, Hindenburg uvedl, že Michery „před společností Mullen vedl pět neúspěšných společností s penny stock. Dvěma z nich [americká Komise pro cenné papíry] zrušila registraci pro cenné papíry, dvěma ukončila registraci pro cenné papíry a poslední se spojila se spekulativní společností zabývající se těžbou zlata.“

Mullen má další problémy

Ve svém sloupku o společnosti Mullen z 16. června jsem uvedl, že organizace BIC, která letos testovala baterie společnosti Mullen, podle všeho nezveřejňovala na svých internetových stránkách informace o obchodech nebo zákaznících. Navíc manažer společnosti BIC, který má na starosti testování baterií, nemá kromě sedmi let manipulace s děly v americké armádě žádné pracovní zkušenosti.

Investoři doufají, že aktualizace společnosti z žebříčku Fortune 500 pomůže situaci změnit. Dokud ji Mullen neposkytne, akcie MULN mohou zůstat pod tlakem.