Morgan Stanley zvyšuje hodnocení nákladní společnosti XPO

Podle Morgan Stanley je pokles akcií společnosti XPO Logistics příležitostí k nákupu.

Banka v pátečním sdělení analytiků pod vedením Raviho Shankera zvýšila váhu akcií na „overweight“ z „equal weight“ a ponechala cílovou cenu 75 USD, přičemž XPO označila za „příliš levnou na to, aby byla ignorována“.

Od začátku roku XPO klesla o 37 %, ale je nastavena na více než 50% nárůst cílové ceny Morgan Stanley.

Při současné ceně akcie odráží, že by se stabilní zisk snížil na polovinu, což je nepravděpodobný scénář, napsali analytici.

„Díky tomu vypadá současný risk-reward velmi příznivě i v případě možného scénáře recese – s omezeným krátkodobým poklesem a potenciálem výrazného růstu, zejména pokud se dostaví idiosynkratické katalyzátory,“ napsali analytici.

To je atraktivní ocenění, zejména vzhledem k tomu, že výchozí bod XPO nebyl extrémně zvýšený – v současné době se obchoduje zhruba za polovinu ocenění srovnatelných společností, tedy za devítinásobek zisku za příštích dvanáct měsíců, což signalizuje, že rizika jsou již plně započítána.

Zdroj: Getty Images

Navíc březnové oznámení společnosti XPO, že vyčlení své makléřské a spediční podniky, je na dobré cestě a mohlo by zvýšit hodnotu pro akcionáře.

„Dokonce i samotné vyčlenění představuje idiosynkratický katalyzátor, který by měl udržet zájem investorů v době, kdy makro situace není pro tuto oblast příznivá,“ uvedli analytici.

Společnost také zlepšuje svůj prostor méně než nákladní dopravy, což Morgan Stanley považuje za pozitivum, které XPO nastavuje větší šanci na úspěch než její kolegové z nákladní dopravy.

Samozřejmě, že pro XPO existuje i riziko poklesu – vedení by mohlo zhatit otáčení některých podniků nebo by se USA mohly dostat do hluboké spotřebitelské recese a dále poškodit oblast nákladní dopravy.

Společnost Morgan Stanley však vidí XPO v obou případech v dobré pozici.

„Nemusíme dělat agresivní předpoklady, abychom dosáhli velkého růstu,“ uvedli analytici.