Dollar General je dobrou defenzivní hrou v oslabující ekonomice

Inflace roste, probíhá agresivní zvyšování úrokových sazeb a v posledních měsících prudce vzrostly obavy z recese. Podle společnosti Oppenheimer zůstává Dollar General v této nestabilní situaci „nejlepší volbou“, která dokáže přečkat ekonomickou nejistotu.

„Domníváme se, že posilující fundamentální pozadí spolu s defenzivními vlastnostmi modelu DG umožňují akciím dosáhnout lepších výsledků v potenciálně obtížnějším prostředí spotřebitelských výdajů v budoucnu,“ napsal analytik Rupesh Parikh v úterním sdělení klientům, v němž zvýšil cílovou cenu maloobchodního řetězce. „S relativním násobkem P/E, který nyní více odpovídá vrcholům, se domníváme, že růst zisků by odtud mohl být důležitější pro růstový scénář.“

Parikh ponechal pro Dollar General rating outperform, ale zvýšil cílovou cenu pro diskontní maloobchodní prodejce na 275 USD z 240 USD za akcii, přičemž jako klíčové v prostředí zpomalující ekonomiky uvedl zaměření společnosti na základní zboží.

Zdroj: Unsplash

„Domníváme se, že jedinečná nabídka hodnoty společnosti (oproti potravinářským, masovým a drogistickým výrobkům), zaměření na základní kategorie a výhody plynoucí z trade-in umožňují generálnímu ředitelství růst a zvyšování podílu v potenciálně slabším ekonomickém prostředí,“ napsal.

Ačkoli Dollar General čelí přetrvávajícím nepříznivým faktorům v podobě rostoucí inflace a nákladů na dopravu, Oppenheimer se domnívá, že tyto problémy by měly během fiskálního roku 2023 odeznít.

Akcie Dollar General již v letošním roce překonaly výkonnost širšího trhu. Zatímco se akcie dostaly do výprodejového režimu, akcie Dollar General vzrostly o 3,5 % a vzhledem k cílové ceně společnosti Oppenheimer by mohly v nejbližší době vzrůst o dalších 12,6 %.