Akcie GM v úterý vzrostly poté, co společnost představila nový elektromobil

Akcie společnosti General Motors Co. (NYSE: GM) v úterý uzavřely téměř o 5,5 % výše poté, co společnost představila svůj elektrický Chevrolet Blazer 2024. Vozidlo bude mít několik dojezdových vzdáleností a bude se dodávat v několika verzích, včetně modelu PPV (Police Pursuit Vehicle), elektrického výkonného modelu SS, RS, 2LT a 1LT.

Očekává se, že elektromobil bude k dispozici příští rok a jeho cena se bude pohybovat mezi 45 000 a 66 000 USD.

Viceprezident společnosti Chevrolet Scott Bell řekl: „Spolu se zcela novými modely Silverado EV a Equinox EV, které přijdou na trh příští rok, děláme velké pokroky v nabídce většího výběru vozidel s nulovými emisemi výfukových plynů – výběru, který usnadňuje přechod na elektrický pohon.“

Zdroj: Reuters

Automobilka bude nový Chevrolet Blazer EV vyrábět ve svém závodě v mexickém městě Ramos Arizpe. Začala přijímat online rezervace na vůz za zálohu 100 USD.

Americká armáda mezitím uzavřela smlouvu s GM Defense, dceřinou společností General Motors, na poskytnutí bateriového elektromobilu pro analýzu a demonstraci. Společnost plánuje dodat armádě GMC HUMMER EV Pickup, aby snížila závislost na fosilních palivech v posádkových a operačních podmínkách.

Akcie GM mají potenciál růstu o více než 54 %

Na TipRanks má akcie konsenzuální hodnocení „mírně kupovat“ na základě 11 „kupovat“, 3 „držet“ a 1 „prodávat“. Průměrná cílová cena společnosti GM ve výši 53 USD odráží potenciál růstu o 54,1 % oproti současné úrovni. Akcie společnosti za poslední rok ztratily 38,7 %.

Zdroj: Getty Images

Co bude dál se společností GM?

Výsledky za druhé čtvrtletí má detroitský automobilový gigant zveřejnit příští týden. WS očekává, že společnost vykáže zisk ve výši 1,32 USD na akcii, což je méně než 1,97 USD na akcii v loňském roce. V prvním čtvrtletí se zisk na akcii meziročně snížil o 7,1 % na 2,09 USD a překonal očekávání analytiků ve výši 1,65 USD.