Analytici tvrdí, že tyto atraktivní akcie mají „mnohem více prostoru pro běh“

Analytici z Wall Street tento týden napsali, že několik akcií je na pokraji exploze. Podle analytiků tyto společnosti ještě nejsou dokonale oceněny a měly by se nakupovat nyní.

Server CNBC Pro prošel špičkový výzkum Wall Street a našel akcie s velkým potenciálem růstu. Patří mezi ně např: Lululemon, Workday a Intercontinental Exchange.

Lululemon
„Vynikající je slabé slovo,“ řekla Alexandra Stratonová, analytička Morgan Stanley, o solidní zprávě o výsledcích tohoto sportovního prodejce z minulého týdne.

Firma uvedla, že překonání všech ukazatelů jí dodalo ještě větší důvěru v to, že Lululemon umí dosahovat lepších výsledků v náročném makroekonomickém prostředí.

Zdroj: Getty Images

Stratonová rovněž zvýšila cílovou cenu na 343 USD za akcii z 313 USD a uvedla, že vidí „příležitost k opětovnému zhodnocení“.

„Poté, co se akcie LULU od poloviny srpna obchodovaly s poklesem v souladu s širším maloobchodním prostorem, protože zprávy srovnatelných společností potvrdily riziko horní linie/marže za 2. čtvrtletí 22. roku a zvýšení výhledu na příští rok, se společnost LULU svým reportem za 2. čtvrtletí 22. roku a zvýšením výhledu na příští rok postavila trendu v tomto prostoru,“ pochvalovala si.

Stratonovou zaujal zejména komentář managementu, který naznačil, že nedošlo ke změně spotřebitelského chování.

Analytička uzavřela svou analýzu boucháním do stolu a napsala, že ocenění společnosti Lululemon je na současných úrovních prostě příliš atraktivní na to, aby se dalo ignorovat.

„A myslíme si, že odtud už je jen další prostor k útěku,“ napsala.

Akcie společnosti Lululemon za poslední měsíc vzrostly o 16,2 %.

Workday
„Navzdory turbulentnímu prostředí společnost WDAY ve 2. čtvrtletí zazářila díky vynikajícím výsledkům,“ uvedl koncem srpna analytik společnosti Monness Crespi Hardt Brian White po poslední zprávě o výsledcích společnosti.

Poskytovatel finančních služeb na vyžádání, řízení lidského kapitálu, dosáhl solidního výsledku na horní i dolní hranici.

Zdroj: Reuters

Společnost Monness Crespi uvedla, že vzhledem k ekonomické nejistotě by na investory mělo provedení společnosti zapůsobit.

Na konferenčním hovoru společnosti Workday, který White označil za pozitivní, vedení uvedlo, že trendy se zdají být zdravé, přičemž společnost Workday nastínila kroky, které podniká k řešení nejistoty.

Podle Whitea by recese znamenala komplikaci, kterou však společnost dokáže překonat.

„Společnost Workday je připravena na nejistější prostředí ve 2. pololetí 2023. Uznává, že některé obchody jsou podrobeny větší kontrole, což by mohlo vést k delším prodejním cyklům,“ uvedl White v srpnové zprávě.

Bez ohledu na to, co se stane, však firma očekává, že Workday z tohoto vývoje vyjde v silnější pozici.

„Vzhledem k dlouhodobému přechodu na cloud a širším trendům digitální transformace se domníváme, že Workday má na trhu HCM (human capital mgmt) další prostor…“ napsal.

Tento měsíc akcie společnosti vzrostly o 3,2 %.

Intercontinental Exchange
Analytik společnosti Rosenblatt Andrew Bond sází na to, že pro investory do globální společnosti pro finanční burzy a trhy to bude „happy end“.

Firma nedávno zahájila pokrytí Intercontinental Exchange s ratingem „koupit“.

Zdroj: Getty Images

Akcie v letošním roce poklesly o 24 %, ale Bond říká, že při současném ocenění akcií vidí minimální pokles a navíc několik pozitivních katalyzátorů.

„Domníváme se, že ulice přehlíží sílu jejího podnikání v oblasti futures a dat s vyšší marží, zatímco nepřipisuje žádný kredit obranyschopnému podnikání v oblasti akcií s řadou faktorů ovlivňujících strukturu trhu a regulaci,“ uvedl.

Bond dále napsal, že ICE stojí v čele rostoucí hodnoty dat i elektronizace trhů.

„Zatímco akciové trhy jsou s elektronizací hotovosti, opcí a burzovně obchodovaných derivátů z větší části daleko na křivce růstu, trhy s pevným výnosem zaostávají a mají ještě další prostor,“ dodal.

Když k tomu připočteme podceňovaný energetický byznys, měli by podle Bonda investoři okamžitě začít akumulovat akcie.

„Vzhledem k minulým výsledkům se nám toto nastavení líbí a věříme, že jako obvykle budou investoři ICE odměněni,“ uvedla firma.