2 akcie s vysokým dividendovým výnosem, které je třeba nyní koupit

Inflace činí tyto nápady neuvěřitelně atraktivními.

Vzhledem k tomu, že nejmocnější centrální banka světa je odhodlána provádět jestřábí měnovou politiku, je příběh o dividendových akciích s vysokým výnosem, které lze koupit – a které mohou představovat fundamentální rizika – mnohem zajímavější.

Nejdříve si řekněme to špatné. I když společnosti, které vyplácejí dividendy, obecně přitahují pozornost dlouhodobých investorů, existuje příliš mnoho dobrých věcí. Jinými slovy, pokud firma poskytuje neuvěřitelně štědrou výplatu, může to mít svůj důvod. Obvykle (i když ne vždy) to není důvod dobrý. Zde bude seznam směřovat k vyváženějšímu přístupu ohledně dividendových akcií s vysokým výnosem, které je třeba koupit.

Povzbudivým aspektem při získávání poskytovatelů dividend je samozřejmě to, že poskytují určitou úroveň jistoty. Vzhledem k tomu, že Federální rezervní systém nedávno signalizoval, že zvýší náklady na půjčky, motivační profil rizikových aktiv prudce poklesl. Nicméně fundamentálně zdravé podniky nyní přitahují více pozornosti. Proto spolehlivé dividendové akcie s vysokým výnosem, které lze koupit, představují pro bystré investory značnou intriku.

V tomto seznamu se opět zaměříme na rovnováhu mezi výplatami a stabilitou a významem podniku. Pokud jste tedy připraveni, zde jsou dividendové akcie s vysokým výnosem, které je nyní vhodné koupit.

Truist Financial (TFC)

Dividendový výnos: 4,4

Společnost Truist Financial (NYSE:TFC) se sídlem v Charlotte v Severní Karolíně představuje jednu z největších bank v USA, která podle zveřejněného formuláře 10-K za rok 2020 provozuje 2 781 poboček v 15 státech a ve Washingtonu D.C. Primárně společnost působí ve východní polovině země, především v Karolíně.

Zdroj: Unsplash

Do budoucna by měl být geografický vliv společnosti Truist významný. Například v Karolínách se nachází mnoho měst, která přitahují mileniály. Ceny bydlení sice mohou klesat v důsledku zvyšování úrokových sazeb ze strany Fedu, který tak útočí na inflaci, ale neklesají dostatečně rychle. Dále jsou náklady na bydlení v Karolínách mnohem konkurenceschopnější než v pobřežních metropolích, jako je Los Angeles nebo New York.

V současné době se společnost Truist Financial vyznačuje forwardovým výnosem ve výši 4,4 %. Opět to není nejvyšší výnos mezi dividendovými akciemi s vysokým výnosem, které lze koupit. Nicméně základní podnikání by mohlo být spolehlivé na základě migračních trendů tisíciletí.

Philip Morris (PM)

Dividendový výnos: 5,3

Společnost Philip Morris (NYSE:PM), která je mezi dividendovými akciemi s vysokým výnosem k nákupu snadno jednou z nejkontroverznějších, si přesto zaslouží pozornost. Ačkoli nikdo netvrdí, že základní tabákový průmysl představuje feel-good story, společnost slouží určitým dospělým svobodám. A přestože počet kuřáků historicky klesá, je vždy možné, že stresové faktory mohou tento trend zvrátit.

Již nyní mnoho domácností pociťuje zátěž způsobenou několikaletou vysokou inflací. Pokud bude Fed úspěšný v provádění své agresivně jestřábí měnové politiky, může ekonomika zažít korekci. Je také možné, že se na obzoru objeví recese. Lidé tyto záležitosti řeší nesčetnými způsoby, což může zvednout poptávku po výrobcích společnosti Philip Morris.

Zdroj: Getty Images

Stejně tak se společnost specializuje na diskrétní a pohodlné vaporizéry, které uživatelům nabízejí čistší zážitek. To by mělo pomoci zmírnit některé kontroverze spojené s akciemi PM.

V současné době se Philip Morris vyznačuje forwardovým výnosem ve výši 5,3 %.