Kvalitní a dividendově rostoucí akcie a 5 realitních akcií Jima Cramera

Tyto vzácné akcie jsou letos v zelených číslech, vyplácejí dividendu a analytici je naprosto milují

Tento týden se v souvislosti s další horkou zprávou o inflaci za srpen vrátil pokles medvědího trhu.

Díky této zprávě se hlavní indexy v úterý propadly na nejhorší den od června 2020 a všechny sektory indexu S&P 500 – s výjimkou utilit – se ocitly více než 10 % pod svými 52týdenními maximy.

Úterní výprodej byl brutální, ale analytici varují, že to není konec výprodejů. Další bolest by mohla přijít s tím, jak budou narůstat obavy z recese a Federální rezervní systém zvýší sazby. Údaje o inflaci z tohoto týdne byly dalším indikátorem, že centrální banka si možná zachová svůj agresivní postoj i do budoucna.

V této situaci se příležitosti na trhu zdají být pro mnoho investorů omezené. I v této nejistotě však existují vzácné světlé body a jména, která si stojí za svým.

Hlavní investiční stratég společnosti BMO Capital Markets Brian Belski v úterním sdělení klientům uvedl, že investoři by se měli zaměřit na vysoce kvalitní a dividendově rostoucí jména, která v době nestability překonávají defenzivní oblasti, jako jsou veřejné služby a základní spotřební zboží.

Zdroj: Getty Images

„Ve skutečnosti se raději zaměřujeme na vysoce kvalitní a dividendově rostoucí produkty, které historicky zaznamenaly solidní výnosy během zvýšených a rostoucích úrovní volatility a odvedly lepší práci při poskytování ochrany proti poklesu během poklesů trhu a zároveň se podílely na růstu cen,“ napsal. „Tyto typy jmen také nabízejí příznivé fundamentální vlastnosti, které považujeme za velmi důležité, pokud jde o konzistentnost dlouhodobých výnosů.“

K nalezení těchto takzvaných přístavů v bouři použila společnost CNBC Pro data společnosti FactSet, aby prověřila akcie v indexu S&P 1500 Composite, které mají kladnou roční bilanci, vyplácejí dividendu 2 % nebo více a jsou oblíbené u analytiků, přičemž nejméně 70 % z nich je doporučuje koupit.

Toto jsou některé z mála akcií, které se objevily:

Do výběru se dostala řada společností z oblasti veřejných služeb a energetiky, které dosáhly lepších výsledků v souvislosti s problémy plynoucími z krize na Ukrajině. Patřily mezi ně společnosti AES Corp a Baker Hughes. Ze jmen uvedených na seznamu vzrostly akcie společnosti Marathon Petroleum v tomto roce o více než 50 %, což je více než u kterékoli jiné společnosti zařazené na obrazovku. Nedávná obrazovka CNBC Pro označila tyto energetické akcie za jednoho z vítězů poslední výsledkové sezóny vzhledem k jejich nedávné i budoucí očekávané výkonnosti.

VICI Properties se může pochlubit nejvyšším dividendovým výnosem mezi akciemi splňujícími kritéria screenu. Akcie tohoto realitního investičního fondu letos vzrostly o více než 10 %.

Do seznamu se dostalo také několik finančních společností včetně MetLife a realitního investičního fondu Agree Realty Corporation.

Podle Jima Cramera je těchto 5 akcií realitních společností atraktivní investiční příležitostí

Jim Cramer ze stanice CNBC ve středu nabídl investorům seznam pěti realitních investičních fondů, které by měli zvážit přidat do svých portfolií.

„Zatímco většina maloobchodních akcií je na tom nyní hrozně… společnosti, které vlastní nejlepší maloobchodní nemovitosti, si vedou dobře,“ řekl Cramer.

Zde je jeho seznam doporučení:

Simon Property Group
Federal Realty
Realty Income
Tanger Factory Outlet Centers
Kimco

Zdroj: CNBC

Maloobchodní prodejci se v posledních měsících potýkali s problémy, protože přetrvávající inflace zvyšovala ceny všeho možného, od potravin až po benzin, což vedlo k tomu, že spotřebitelé měli napjaté peněženky a obchody měly na pultech nadbytečné zásoby.

Ekonomové a investoři se zároveň obávají, že agresivní kampaň Federálního rezervního systému za zvýšení úrokových sazeb a potlačení inflace by mohla uvrhnout ekonomiku do recese – což by mohlo dále poškodit spotřebitelské výdaje.

Moderátor pořadu „Mad Money“ investorům připomněl, že navzdory překážkám, kterým maloobchodníci čelí, se společnostem, které fungují jako jejich pronajímatelé, daří lépe, i když cena jejich akcií klesá spolu s maloobchodními značkami, které se potýkají s problémy.

„Není mnoho řetězců, kterým by hrozil krach, nebo které by se dokonce opožďovaly s platbami nájemného. Nehrozí ani masové zavírání obchodů,“ řekl.

„Dokud jejich nájemci zůstanou na trhu, nebudou mít velký finanční dopad. Mně to připadá jako příležitost,“ dodal.