Nejlepší technologické akcie k nákupu právě teď

Nasdaq možná dosáhl bodu obratu. Během pěti obchodních seancí ve třetím dubnovém týdnu klesl Nasdaq Composite o téměř 6 % a Nvidia o 14 %.

Dobrou zprávou je, že tento pokles byl spíše zdravou korekcí než známkou trvalého poklesu. Díky tomu je více technologických akcií vhodných k nákupu. Vzhledem k nižším cenám akcií a mnoha technologickým akciím, které vykazují známky oživení, může nastat vynikající čas pro nákup těchto tří akcií.

DigitalOcean
DigitalOcean (DOCN) je poskytovatel cloudové infrastruktury orientovaný na malé a střední podniky. Tržní kapitalizace společnosti DigitalOcean nedosahuje ani 3 miliard USD, takže masivní konkurenti jako Amazon a Microsoft ji spíše zastiňují.

Zdroj: Getty Images

Společnost DigitalOcean však nabízí dvě věci, které její mega technologičtí konkurenti nemohou nabídnout, aniž by to narušilo jejich obchodní modely – cenovou transparentnost a komunitu DigitalOcean.

Zveřejněné ceny znamenají, že si malé firmy kupují jen ty služby, které potřebují, což šetří peníze klientům, kteří mají často omezený rozpočet. Komunita navíc poskytuje zákazníkům dokumentaci a přístup k ostatním zákazníkům DigitalOcean. Proto se klienti, kteří si nemohou dovolit plnohodnotné IT oddělení, mohou při řešení problémů spolehnout na tuto síť.

Je třeba přiznat, že společnost DigitalOcean se potýkala s jedinečnými problémy. Malé podniky selhávají častěji než větší podniky, což vede k větší fluktuaci. V loňském roce také došlo k poklesu akcií poté, co společnost oznámila změnu generálního ředitele. To sice vyvolalo nejistotu, ale Paddy Srinivasan přináší dlouholeté zkušenosti s vedením SaaS, které by mohly společnost oživit.

Navzdory problémům je její růst robustní. DigitalOcean vykázal v roce 2023 tržby ve výši 693 milionů dolarů, což je o 20 % více než v předchozím roce. V roce 2023 také dosáhla čistého zisku 19 milionů dolarů, což je lepší výsledek než ztráta 28 milionů dolarů v předchozím roce.

Nakoupit akcie DigitalOcean Holdings, Inc. za $33.89 (1.13%)

Ačkoli jí její nově ziskový status ponechává vysoký poměr P/E, její forwardové P/E dosahuje pouhých 20. Vzhledem k tomuto výhodnému ocenění by její konkurenční nika a rostoucí potřeba cloudových služeb mohly vést k nadstandardním výnosům, protože podporuje svou další expanzi.

Sea Limited
Sea Limited (SE) je konglomerát z jihovýchodní Asie, který se specializuje na hry, e-commerce a fintech. Na pozadí vedoucí pozice v oblasti elektronického obchodování v jihovýchodní Asii, její populární mobilní hry Free Fire a rychle rostoucího fintech segmentu zaznamenaly akcie společnosti v roce 2021 prudký růst na býčím trhu.

Zdroj: Getty Images

Nicméně když se akcie koncem roku 2021 začaly obracet směrem dolů, problémy společnosti narůstaly. Zákaz hry Free Fire v Indii, neúspěšné vstupy na trhy mimo jihovýchodní Asii a konkurence s TikTokem patří mezi její četné problémy.

Free Fire je však blízko návratu do Indie, protože řeší bezpečnostní problémy. Kromě pokračující přítomnosti v Brazílii se navíc e-commerce odnož společnosti Shopee zaměřila především na svůj klíčový region jihovýchodní Asie a v této oblasti výrazně investovala do logistiky.

Současná cena akcií je přibližně 80 % pod svým historickým maximem a možná je blíže finančnímu oživení, než by si někteří mohli myslet. Přestože její tržby ve výši 13 miliard dolarů pro rok 2023 vzrostly pouze o 5 %, boje v herním segmentu Garena zastínily úspěchy společnosti Sea v oblasti e-commerce a fintech.

Navíc její zisk 163 milionů dolarů byl jejím prvním ročním ziskem. Analytici věří, že zlepšení bude pokračovat, protože v letošním roce předpovídají 116% nárůst zisku a v roce 2025 163% nárůst.

Nakoupit akcie Sea Limited za $62.74 (-0.19%)

Je nepravděpodobné, že by si společnost Sea dlouhodobě udržela trojciferný růst zisku. Nicméně díky rychlému tempu růstu dvou ze tří segmentů a forwardovému P/E ve výši 37 by investoři mohli uvažovat o společnosti Sea Limited, dokud je ještě výhodná.

Shopify
Společnost Shopify (SHOP) prosperovala v oblasti elektronického obchodování tím, že umožnila obchodníkům prodávat bez závislosti na Amazonu. Ačkoli platformy pro elektronické obchodování nabízí mnoho společností, Shopify vyniká svou snadno použitelnou a přizpůsobitelnou platformou.

Zdroj: Shopify

Rozsáhlý ekosystém, který zahrnuje platby, správu zásob, e-mailový marketing a mnoho dalších funkcí, jí navíc pomáhá podporovat odhadem 10 % všech transakcí elektronického obchodu.

Je třeba přiznat, že možná zašla při rozšiřování svého ekosystému příliš daleko, když se pokusila vstoupit do logistiky, což ji vrátilo do čisté ztráty. Přesto společnost Shopify od té doby obrátila směr a prodala tento podnik, což jí umožnilo vrátit se k ziskovosti.

Za rok 2023 vzrostly tržby ve výši necelých 7,1 miliardy dolarů o 26 % oproti roku 2022, protože společnost nadále přitahovala na svou platformu více obchodníků. Také navzdory odpisu hodnoty z prodeje logistického podniku ve výši 1,3 miliardy dolarů společnost Shopify za rok stále vydělala 152 milionů dolarů v souhrnném zisku, což je výrazně více než ztráta 3,5 miliardy dolarů v roce 2022.

Do budoucna společnost Shopify očekává růst tržeb na úrovni nízkých dvaceti procent, což pravděpodobně povede k výraznému zvýšení zisku. Výhledové P/E 69 se skutečně může zdát drahé a vysoké ocenění mohlo vést k jeho výprodeji v posledních týdnech.

Nakoupit akcie Shopify Inc. za $72.37 (1.46%)

Nicméně pětiletý průměr jejího násobku forwardových zisků je 85. To samo o sobě svědčí o optimismu ohledně budoucnosti společnosti Shopify a mohlo by to z ní učinit vhodný okamžik pro přidání akcií.