Růstové akcie, které by mohly v roce 2024 zamířit až ke hvězdám

Investování do rychle rostoucích společností představuje jedinečnou příležitost pro dlouhodobé zhodnocení kapitálu. Tyto firmy obvykle expandují na široké trhy a dokáží generovat nadprůměrný nárůst svých tržeb, což je často doprovázeno častějším růstem hodnoty jejich akcií než poklesem. Tento růst často vychází z inovativních produktů, služeb nebo obchodních modelů, které přitahují zájem zákazníků a umožňují společnostem získat konkurenční výhodu. Přestože neexistují žádné záruky v investičním světě a investice do růstových společností mohou být spojeny s vyšším rizikem, historické trendy ukazují, že společnosti s trvalým nadprůměrným růstem tržeb mají tendenci přinášet dlouhodobý kapitálový výnos pro své investory.

Zde jsou dva podniky, které vstoupily do letošního roku s větrem v plachtách a které by mohly v roce 2024 a později zaznamenat další růst cen svých akcií.

DraftKings
Investování do společností, které se vezou na rychle rostoucích odvětvích, je spolehlivým způsobem, jak najít vítěze na akciovém trhu. DraftKings (DKNG) je vedoucí značkou na naprosto explodujícím trhu online sportovního sázení a hazardních her. Tržby společnosti vzrostly v roce 2023 o 64 % a vzhledem k mnoha státům, které ještě nelegalizovaly online sportovní sázení, má DraftKings před sebou dlouhou dráhu růstu.

Zdroj: Unsplash

Podle společnosti Statista by kombinovaná hodnota trhu online kasinových her a sportovních sázek mohla do roku 2029 dosáhnout více než 150 miliard dolarů. To je obrovská příležitost pro přední značku s ročními příjmy pouhých 3,7 miliardy dolarů.

Je skvělým znamením, že když společnost DraftKings vstupuje na nové trhy, zaznamenává hned od začátku obrovský úspěch. Například v posledních státech se zisk z příspěvků obrací rychleji než dříve. Kvůli tomuto trendu vedení společnosti zvýšilo svou prognózu zisku. Do roku 2028 chce dosáhnout upraveného zisku EBITDA (zisk před započtením úroků, daní a odpisů) přes 2 miliardy dolarů.

Společnost navíc rozšiřuje svůj oslovitelný trh nedávnou akvizicí společnosti Jackpocket, která k již tak velkému oslovitelnému trhu přidává další příležitosti v hodnotě 100 miliard dolarů. Jackpocket rozšíří konkurenční výhodu společnosti tím, že sníží náklady na získání nových zákazníků, a tím zvýší ziskový potenciál společnosti.

Nakoupit akcie DraftKings Inc. za $41.11 (-0.24%)

Akcie za poslední rok prudce vzrostly, ale stále jsou 42 % pod svým předchozím vrcholem. Akcie DraftKings nejsou zrovna levné, obchodují se za 54násobek odhadu budoucích zisků, ale díky působivému obchodnímu růstu a velkému cílovému trhu si akcie zaslouží prémiovou cenu. Zlepšující se ziskovost je navíc v letošním roce důležitým katalyzátorem, díky němuž by akcie mohly dosáhnout nových maxim.

Coupang
Společnost Amazon v posledních 20 letech dominovala trhu elektronického obchodování. Na světě však existují určité trhy, kde mají místní společnosti lepší předpoklady k úspěchu než zahraniční konkurence. Korejský přední internetový obchod Coupang (CPNG) je toho dokonalým příkladem. S velkým úspěchem uplatňuje podobnou strategii jako Amazon.

Zdroj: Getty Images

Coupang nabízí stále větší výběr zboží, včetně potravin, a díky členskému programu Wow podobnému programu Prime dokáže toto zboží doručit během několika hodin. Doprava zdarma a rychlé dodání širokého výběru zboží nachází u mnoha zákazníků odezvu, stejně jako u společnosti Amazon v USA. Počet členů programu Wow se v loňském roce zvýšil o 27 % na 14 milionů.

Korea samozřejmě sleduje menší trh než Amazon, který působí v mnoha zemích. Korea je však rostoucím obchodním trhem, který by měl do roku 2027 růst o 4 % ročně a dosáhnout hodnoty 563 miliard dolarů. To ponechává společnosti Coupang s ročními tržbami ve výši pouhých 24 miliard dolarů dostatek prostoru pro růst a zajištění výnosů pro akcionáře.

V loňském roce vzrostly tržby o 18 % a vedení očekává další dvouciferný růst v roce 2024. To je dostatečný růst pro podporu ceny akcií, která je 62 % pod svým předchozím vrcholem a obchoduje se za spravedlivé ocenění 1,63násobku klouzavých tržeb.

Nakoupit akcie Coupang, Inc. za $22.46 (-1.14%)

Investoři se obávají širšího zdraví globální ekonomiky a nákupních trendů v oblasti elektronického obchodování, a to je jeden z důvodů snížené ceny akcií. Pokud však bude Coupang v letošním roce pokračovat v růstu tržeb v řádu desítek, může se k akciím přiklonit více investorů a poslat cenu akcií výše.