Silvaco Group míří na burzu s technologiemi pro umělou inteligenci

Společnost Silvaco Group je poskytovatelem softwaru pro technologické počítačové navrhování (TCAD), elektronické navrhování automatizace (EDA) a polovodičového intelektuálního vlastnictví (SIP). Jejich řešení jsou využívána pro vývoj procesů a zařízení napříč oblastmi jako jsou displeje, výkonové zařízení, automobilový průmysl, paměti, vysokovýkonné výpočty, fotonika, internet věcí a trhy mobilních technologií 5G/6G.

Silvaco Group plánuje vstoupit na burzu NASDAQ a uskutečnit své IPO (Initial Public Offering) dne 9. května 2024.

Potenciální ocenění společnosti by mohlo dosáhnout až 513 milionů dolarů. Společnost plánuje získat přibližně 108 milionů dolarů z prodeje svých akcií v IPO. Cena akcií je odhadována na 17 až 19 dolarů za kus.

Jejich produkty a služby umožňují inženýrům a výzkumníkům navrhovat a optimalizovat polovodičové procesy a zařízení bez nutnosti provádět nákladné a časově náročné experimenty ve výrobních zařízeních.

TCAD software Silvaco začíná na atomové a molekulární úrovni a simuluje chování polovodičových zařízení. Tento software je schopen vizualizovat kvantové efekty v nanostrukturách a simulovat od kvantových teček až po nanodráty. EDA software společnosti je používán po celém světě pro vývoj a analýzu výkonových zařízení.

Zdroj: Getty Images

Hlavním důvodem, proč Silvaco vyvíjí tyto produkty, je potřeba průmyslu dodávat procesy a zařízení s lepším výkonem, nižšími náklady, redukovanou spotřebou energie a vyšší výrobní výtěžností. Jejich řešení jsou nasazena v produkčních tocích napříč širokým spektrem průmyslových segmentů, jako jsou přední společnosti vyrábějící displeje, dodavatelé automobilového průmyslu a přední poskytovatelé pamětí, vysokovýkonných výpočtů, fotoniky, internetu věcí a trhů s mobilními technologiemi 5G/6G.

Jejich produkty a služby tedy hrají klíčovou roli v podpoře inovací a vývoje v oblasti polovodičového průmyslu, což je zásadní pro pokračující technologický pokrok a rozvoj moderních technologií.

Jedním z nejdůležitějších partnerů v této fázi je Norský národní institut pro vědu a rozvoj (NORIS), který plánuje odkoupit 52% z celkového úpisu společnosti. Tento krok naznačuje důvěru ve výkonnost a perspektivy Silvaco Group, a také podporu ze strany institucionálních investorů.

Společnost Silvaco Group nedávno oznámila spolupráci s GaN Valley, což je inovační ekosystém v Evropě specializující se na technologie širokopásmových polovodičů, jako je nitrid gallia (GaN). GaN je známý pro svou vysokou elektronovou mobilitu a je běžně používán v elektronice výkonových zařízení díky svým vynikajícím výkonnostním charakteristikám. Silvaco se zapojilo do GaN Valley s cílem podpořit vývoj efektivních GaN výkonových zařízení a umožnit svým zákazníkům inovovat s pomocí jejich platformy Victory TCAD.

Co se týče konkurence, Silvaco čelí konkurenci od společností jako Siemens EDA, Sankalp Semiconductor, Data I/O, Modelithics, Aveva Group, Aras, Avatar Integrated Systems, Synopsys a Scientific Computing International.

Zdroj: Pexels

Investoři by měli zvážit vstup do IPO společnosti Silvaco Group z několika důvodů:

Inovace a technologický pokrok: Silvaco je na čele vývoje TCAD a EDA softwaru, který umožňuje návrh a simulaci polovodičových zařízení a systémů

Růstový potenciál: GaN technologie se rychle vyvíjí a očekává se, že trh s GaN dosáhne 2 miliardy dolarů do roku 2027

Globální působnost: Silvaco má kanceláře po celém světě a jejich produkty jsou používány v širokém spektru průmyslových segmentů

Finanční výkonnost: Přestože společnost vykázala mírnou ztrátu, její příjmy rostly a dosáhly 54,25 milionů dolarů za posledních 12 měsíců

Využití výnosů: Silvaco plánuje použít výnosy z IPO pro obecné firemní účely, včetně pracovního kapitálu, marketingových aktivit, výzkumu a vývoje produktů

IPO je klíčovou událostí pro každou společnost, která se rozhodne vstoupit na veřejný trh s cennými papíry. Z hlediska investora to může být atraktivní příležitost z několika důvodů. Prvním z nich je možnost investovat do společnosti, která je na začátku svého veřejného života a může mít potenciál pro budoucí růst.

Dalším důvodem, proč investoři často sledují IPO, je možnost získat akcie za atraktivní cenu. V případě Silvaco Group může být investice do polovodičového sektoru, který je stále rostoucím a dynamickým odvětvím, lákavá pro ty, kteří hledají dlouhodobé investiční příležitosti.