Ron Baron vidí příležitost k nákupu, když se akcie propadají do medvědího trhu

Dlouholetý investor Ron Baron se domnívá, že se investorům naskytla příležitost k nákupu, která se opakuje jednou za život poté, co se akcie kvůli obavám z recese propadly do medvědího trhu.

„Doufám, že se vám podaří sehnat někoho nebo hodně lidí, kteří vašim divákům řeknou, že se jedná o VELKOU příležitost k NÁKUPU, která se naskytne jednou za generaci,“ uvedl Baron v e-mailu zaslaném Becky Quickové a Joe Kernenovi ze CNBC. „Obrovská monstrózní příležitost po krachu v červnu 2022 (stejně jako v červnu 2020)!“

Index S&P 500 se na začátku tohoto týdne propadl do medvědího trhu, protože se prohloubily obavy z recese spolu s nejagresivnějším zvýšením sazeb Federálního rezervního systému od roku 1994. Akciový benchmark nyní ztrácí téměř 24 % ze svého lednového historického maxima. Všech 11 jeho sektorů je nejméně 15 % pod svými nedávnými maximy.

Generální ředitel společnosti Baron Capital uvedl, že akciový trh se za posledních dvacet let posunul jen mírně, přestože ekonomická expanze byla díky inovativním technologiím působivá.

Zdroj: CNBC

„Včera večer jsem mluvil se svými syny. Pracují v našem oboru už asi dvacet let. Od ukončení vysoké školy s dvouletou přestávkou na MBA,“ napsal Baron. „Od té doby války… splasknutí internetové bubliny… finanční panika 08-09.. Covid pandemie …inflace komodit…a mírný pokrok na burze. O něco více než dvojnásobek. Dvaadvacet let. Navzdory ekonomickému růstu, který byl materiální a zrychloval se díky technologickému a biologickému pokroku!“

Baron, jehož fondy držely počátkem loňského roku více než 4,6 milionu akcií společnosti Tesla, řekl svým synům, že příležitost je nyní stejně velká jako v době, kdy před 40 lety zakládal svou společnost, a že růstové akcie mají šanci dosáhnout nadprůměrných zisků.

„Řekl jsem jim, že nyní mají stejnou příležitost, jakou jsem měl já, když jsem 16. března 1982 založil Baron Capital a Dow Jones byl 880! Po 16 letech, kdy se tržní průměry nijak nevyvíjely,“ řekl Baron. „Zvláště nyní, když máme nyní investice do neuvěřitelně rostoucích společností, jako je Tesla a SpaceX a spousta a spousta dalších.“

Společnost Baron Capital spravovala k 31. březnu aktiva ve výši téměř 49 miliard dolarů.

Artykuł Ron Baron vidí příležitost k nákupu, když se akcie propadají do medvědího trhu pochodzi z serwisu Burzovnisvet.cz – Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy – zpravodajství.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *