Inovativní automobilka NIO bude nyní razit novou politiku pro čínský trh

Akcie NIO a další akcie elektromobilů jsou připraveny vyrazit vzhůru poté, co čínská vláda oznámila, že zvažuje „extrémní opatření“ ke zvýšení výrobní produkce.

To je pro akcie čínských elektromobilů, jako je NIO, významná zpráva. Čína je srdcem ekonomiky elektromobilů. Ve skutečnosti se zde vyrábí 60 % celosvětové produkce baterií pro elektromobily. Takže s výrobou v Číně jde ruku v ruce i průmysl elektromobilů. Čím rychleji budou společnosti schopny tato vozidla vyrábět, tím rychleji dosáhnou ziskovosti. A jejich akcie rychle porostou.

Čína také oznámila, že prodlužuje daňové úlevy pro začínající kupce elektromobilů. Ty měly vypršet na konci letošního roku. Ale vzhledem k pokračujícím ekonomickým výkyvům a problémům v dodavatelském řetězci prodlužuje tyto úlevy až do roku 2023 – a možná i déle.

To by mělo podpořit pokračující poptávku. A vzhledem k posílení poptávky i nabídky se posiluje býčí teze o akciích elektromobilů. To platí zejména pro NIO, jednu z Lukových oblíbených akcií elektromobilů, které lze dnes koupit.