2 nejlepší akcie ze sektoru zemního plynu k nákupu v červenci 2022.

Jedno z nejvýkonnějších odvětví v prvních měsících letošního roku, akcie zemního plynu, které je nejlépe nakupovat, zaznamenaly nápadnou ztrátu dynamiky. Eroze pravděpodobně pramení z obav z globální recese a následných vládních reakcí, které by nebyly pro rostoucí poptávku příznivé. Přesto mohou mít odvážní kontrariánští spekulanti příležitost vstoupit do tohoto sektoru dříve, než se potenciálně opět začne nabízet.

Nejprve si probereme protivětry, které ovlivňují nejlepší akcie zemního plynu k nákupu. Především tíha rostoucí inflace poškozuje kupní sílu dolaru, a tím snižuje reálné příjmy domácností. Následně se zdá, že Federální rezervní systém je odhodlán bojovat s inflací za (téměř) každou cenu. Dále je odhodlána i Bidenova administrativa, která se zapojila do takových akcí, jako je uvolnění ropy ze strategických ropných rezerv.

Tato opatření, která zjevně přispěla k poklesu cen uhlovodíkových energií, však mohou být pouze dočasná. Pokud jde o nejlepší akcie zemního plynu k nákupu, je třeba se zaměřit na matku přírodu. S blížící se zimní sezónou tento sektor pravděpodobně poroste.

Stejně tak vojenský konflikt na Ukrajině znamená, že produkce uhlovodíků z geopoliticky stabilních zdrojů je klíčová, což zvyšuje vypovídací hodnotu nejlepších akcií zemního plynu, které je nyní vhodné koupit.

ConocoPhillips (COP)

Společnost ConocoPhillips (NYSE:COP), nezávislý producent uhlovodíkové energie, nabízí investorům dostatečnou diverzifikaci, neboť je jednou z nejlepších akcií zemního plynu k nákupu a zároveň napíná své síly v oblasti ropy.

V průběhu posledního měsíce od uzavření burzy v pátek 8. července však akcie COP klesly o téměř 23 %. Jak jsem však již uvedl dříve, to by mohlo znamenat příležitost pro kontrariánské investory.

Nedávno Bidenova administrativa představila environmentální analýzu „plánovaného ropného a plynového projektu Willow na Aljašce v hodnotě 6 miliard USD společnosti ConocoPhillips a nastínila několik variant rozvoje, včetně toho, že se projekt vůbec nebude stavět“.

Zdroj: Reuters

Debata je nyní fascinující, protože prezident Biden nemůže jen tak uklidnit environmentalisty v kruzích demokratů. Říci domácí těžbě surovin jasné ne se rovná vztyčení prostředníčku americké veřejnosti. To je politické sebepoškozování.

Proto je podle mých spekulací ekosystém pro COP mnohem příznivější, což z něj činí jednu z největších a nejlepších akcií zemního plynu, které lze nyní koupit.

Shell (SHEL)

Jedna z největších světových společností v oblasti uhlovodíků, Shell (NYSE:SHEL), se stala obětí, chcete-li, ruské invaze na Ukrajinu, která změnila paradigma.

Podle deníku New York Times se ruský prezident Vladimir Putin rozhodl zabavit společný podnik Sachalin-2, jehož je Shell významným akcionářem. To je samozřejmě pro akcie společnosti SHEL nepříznivý vítr, který od 8. července klesl o 12 %.

Společnost Shell se však nachází i na pozitivní straně zpravodajského cyklu. Nedávno se společnost dostala na titulní stránky novin, když oznámila výstavbu zařízení Holland Hydrogen I. Až bude v roce 2025 uveden do provozu, bude to podle zprávy CNBC největší evropská továrna na výrobu vodíku z obnovitelných zdrojů.

Zdroj: Shell

Ano, téma tohoto článku se zaměřuje na nejlepší akcie na zemní plyn, které lze nyní koupit, nikoli na akciové podíly související s vodíkem. Přesto je tato zpráva významná, protože zařízení Holland Hydrogen I diverzifikuje společnost Shell a činí z ní jak uhlovodíkovou hru, tak lukrativní nápad na poli obnovitelných zdrojů energie.