Akcie společnosti Sundial Growers (SNDL) po výročním zasedání rostou

Jednou z akcií, která se v poslední době dostala na přední místa v seznamu sledovaných akcií mnoha investorů, je společnost Sundial (NASDAQ:SNDL). Tato kanadská konopná akcie patří v poslední době k nejvolatilnějším jménům v tomto sektoru. Zájem maloobchodníků o akcie SNDL totiž z této akcie na krátkou dobu udělal memento. Nyní se obchoduje s více než 65% diskontem oproti svému 52týdennímu maximu.

Stejně jako u mnoha jiných akcií konopných společností není taková trajektorie nijak zvlášť neobvyklá. Existuje však velký katalyzátor, který, jak investoři doufají, by mohl u této akcie způsobit krátkodobou rally.

Konkrétně investoři doufali, že minulý týden obdrží potvrzení o reverzním rozdělení akcií. Na výroční schůzi společnosti, která byla dříve naplánována na pátek, investoři doufali, že akcie budou rozděleny v rozmezí 10:1 až 25:1. Tím by byly zachovány požadavky společnosti na kotaci, které jsou již delší dobu ohroženy. Důvodem je cena akcií společnosti Sundial, která se v době psaní tohoto článku pohybovala kolem 30 centů za akcii.

Tato schůze však byla odročena na dnešek. A přestože zatím nedošlo k žádnému oficiálnímu oznámení, kolem této akcie se hodně mluví. Pojďme se proto ponořit do toho, co investoři u společnosti Sundial právě teď sledují.

Zdroj: Shutterstock

Jsou akcie SNDL vhodné ke koupi?

Právě teď se na Twitteru objevuje spousta komentářů k potenciálnímu rozdělení akcií. Hojně se spekuluje o velikosti rozdělení a o tom, zda bylo nakonec schváleno. Zdá se, že většina investorů se domnívá, že k tomuto rozdělení pravděpodobně dojde. Protože to prostě musí být.

Je však důležité si uvědomit, že reverzní rozdělení akcií nemění základní principy základního podnikání. Počty akcií mohou být manipulovány na vyšší nebo nižší úrovni, ale nemají žádný skutečný dopad na hodnotu společnosti. Kromě toho jsou reverzní rozdělení akcií často vnímána negativně, protože k nim obvykle přistupují pouze společnosti pod silným prodejním tlakem investorů.

Možnost společnosti Sundial udržet si kotaci na burze Nasdaq je však nepochybně klíčovou výhodou, kterou investoři sledují. Dnes akcie vzrostly o více než 1 % díky naději, že toto hlasování projde.

Osobně se jedná o akcii, která je na mou krev příliš spekulativní od doby, kdy se stala populární. Existuje spousta jiných konopných společností s lepšími a integrovanějšími obchodními modely, ze kterých si můžete vybrat. Přesto tento týden očekávám vyšší volatilitu pro obchodníky, kteří hledají akcie, které by se mohly odrazit oběma směry.