Společnost Onfolio usiluje o vstup na burzu v hodnotě 15 milionů dolarů

Společnost Onfolio Holdings Inc. (NASDAQ:ONFO) podala žádost o získání 15 milionů dolarů v rámci IPO svých kmenových akcií a warrantů, jak vyplývá z registračního prohlášení S-1/A.

Jedná se o IPO akcií s malou tržní kapitalizací. Každá jednotka se skládá z jedné kmenové akcie a dvou warrantů, přičemž každý warrant lze uplatnit na nákup jedné kmenové akcie.

Společnost Onfolio Holdings v podání S-1/A ze dne 22. července 2022 snížila velikost IPO na 1,61 milionu jednotek (1 605 000 jednotek) z 1,7 milionu jednotek (1 700 000 jednotek) a stanovila cenu IPO na 4,50 USD, což je spodní hranice předchozího rozpětí 4,50 až 5,50 USD. Nyní se očekává, že IPO jednotek vynese 7,22 milionu USD, což je o 15,3 % méně než předchozí odhad 8,5 milionu USD.

Firma získává a provozuje webové stránky v různých průmyslových odvětvích.

„Získáváme kontrolní podíly v malých webových stránkách se zaměřením na užitečný obsah a aktivně je spravujeme. Malé webové stránky definujeme jako ty, které generují roční peněžní toky do 5 milionů USD ročně. Zaměřujeme se na ty, které podle našeho názoru působí v odvětvích s dlouhodobými možnostmi růstu, mají pozitivní a stabilní peněžní toky, čelí minimálním hrozbám technologického nebo konkurenčního zastarávání a mohou být řízeny naším stávajícím týmem nebo mají z velké části zavedené silné manažerské týmy. Jsme přesvědčeni, že prostřednictvím akvizice a růstu diverzifikované skupiny webových stránek s těmito charakteristikami nabízíme investorům do našich akcií příležitost diverzifikovat riziko jejich vlastního portfolia.

Zdroj: Seekingalpha

Ke dni vydání tohoto prospektu vlastníme nebo spravujeme 18 webových stránek.

Přehled služby Onfolio

Společnost Onfolio se sídlem ve Wilmingtonu, DE, byla založena za účelem akvizice a provozování webových stránek ve vertikálních oblastech, které podle vedení společnosti nabízejí perspektivu dlouhodobého růstu.

V čele managementu stojí předseda představenstva a generální ředitel Dominic Wells, který ve firmě působí od května 2019 a dříve byl zakladatelem společnosti Digital Wells Limited, dba Human Proof Designs, což je internetová marketingová agentura.

Společnost se zaměřuje především na:

Domácí zvířataUmění a řemeslaDoplňky molekulárního vodíkuSlužby B2B SEOGrafický designPočítačeVyhledávání lidí

Společnost Onfolio zaúčtovala k 31. březnu 2022 investice v reálné tržní hodnotě 6,9 milionu USD od investorů včetně společnosti Meraki Partners a fyzických osob.

Zdroj: Onfolio

Trh a konkurence společnosti Onfolio

Podle výzkumné zprávy společnosti Valuates Reports pro rok 2020 činil celosvětový trh s digitálním obsahem v roce 2020 odhadem 161 miliard dolarů a do roku 2027 by měl dosáhnout 241 miliard dolarů.

V letech 2021 až 2027 se předpokládá růst o 5,9 %.

Hlavními faktory tohoto očekávaného růstu jsou růst počtu připojených zařízení, vyšší rychlost připojení a rostoucí poptávka po obsahu ze strany uživatelů, kteří tráví více času připojeni k internetu.

Očekává se také, že v asijsko-pacifickém regionu dojde v daném období k vysokému růstu, přičemž Čína bude mít na svědomí silný růst díky většímu rozšíření zařízení a vyšším výdajům za herní aplikace.

Finanční informace

Tržní kapitalizace 64,6 milionu dolarůPříjmy 1,68 mil. dolarů (za posledních 12 měsíců)Čistý příjem 2,63 mil. dolarů (za posledních 12 měsíců)

K 31. březnu 2022 měla společnost Onfolio 1,3 milionu dolarů v hotovosti a 570 417 dolarů v celkových závazcích.

Volný peněžní tok za dvanáct měsíců končících 31. března 2022 byl záporný (1,67 milionu USD).

Komentář k IPO společnosti Onfolio

ONFO hledá investice na veřejném kapitálovém trhu pro akvizice a provozní kapitál pro všeobecné použití.

Finanční výsledky společnosti vedly ke snížení hlavních příjmů, snížení hrubého zisku a variabilní hrubé marže, vyšším provozním ztrátám a nárůstu peněžních prostředků použitých na provoz.

Volný peněžní tok za dvanáct měsíců končících 31. března 2022 byl záporný (1,67 milionu USD).

Zdroj: Unsplash

Tržní příležitosti pro poskytování digitálního obsahu spotřebitelům jsou velké, ale velmi roztříštěné a může být obtížné je nákladově efektivně zpeněžit ve velkém měřítku.

Firma v současné době neplánuje vyplácet žádné dividendy ze svých akcií a předpokládá, že veškeré budoucí zisky použije na reinvestice zpět do podniku.

EF Hutton je jediným upisovatelem a IPO vedené touto společností v posledních 12 měsících přinesly od svého IPO v průměru záporný výnos (39,5 %). To je výkonnost na spodní hranici všech hlavních upisovatelů v tomto období.

Rizikem pro výhled společnosti jsou nejisté náklady na získávání uživatelů, které mohou být předmětem jejího úsilí v oblasti SEO, stejně jako náklady na placenou akvizici.

Co se týče ocenění, vedení požaduje po investorech násobek hodnoty podniku vůči výnosům přesahující 35x, a to navzdory tomu, že generuje kontrakční horní výnosy z malé základny, jakož i dalším neuspokojivým finančním výsledkům.

Očekávané datum IPO: 29.7.2022.