2 podhodnocené fintech akcie, které je třeba koupit do portfolia právě teď

Akcie v oblasti fintech patří v posledních letech k nejvýkonnějším akciím, protože investoři vsadili na pokračující růst tohoto odvětví. Konkrétně se jedná o mobilní platby, peer-to-peer půjčky, online bankovnictví a správu investic, což jsou jen některé z dostupných fintech produktů.

Celkově akcie fintech v poslední době rostou, protože investoři projevují o tuto oblast větší zájem. Fintech startupy mají také velký potenciál, protože poskytují nová řešení tradičních problémů a umožňují lidem při tom ušetřit peníze.

Obchodování s nimi samozřejmě představuje určitá rizika. Celkově však představují lepší investice než tradiční akcie.

S ohledem na to všechno je těchto sedm podhodnocených fintech akcií zavedenými i novými jmény s různým rizikovým profilem. Všechny však mají investorům i uživatelům co nového nabídnout.

PayPal (PYPL)

Společnost PayPal (NASDAQ:PYPL) je zpracovatel plateb, který umožňuje zákazníkům posílat a přijímat peníze online. A protože má více než 429 milionů aktivních účtů na více než 200 trzích, není divu, že se tato služba stala tak populární.

Celkově tento zpracovatel plateb uskutečnil v posledním čtvrtletí transakce v hodnotě 323 miliard dolarů. Jinými slovy, PayPal roste neuvěřitelným tempem. A předpokládá se, že bude pokračovat i v budoucnu a dostojí svým vysokým očekáváním.

Zdroj: Shutterstock

Kromě toho společnost PayPal také intenzivně investuje do nových technologií, jako je umělá inteligence (neboli AI) a blockchain, které jí umožní nadále rozvíjet své podnikání a uspokojovat potřeby většího počtu zákazníků. A vzhledem k tomu, že globální ekonomika se stále více přesouvá na internet, má společnost PayPal předpoklady k tomu, aby i nadále rostla působivým tempem.

Visa (V)

Společnost Visa (NYSE:V) je světovým lídrem v oblasti finančních technologií. Visa nabízí širokou škálu produktů, které lidem usnadňují placení za zboží a služby, od kreditních a debetních karet až po digitální platby. Visa také poskytuje mnoho služeb pro podniky, včetně zpracování obchodních transakcí a prevence podvodů. A v posledních letech Visa pracuje na rozšíření své působnosti do světa fintech.

Společnost investovala do několika startupů a vyvinula nové produkty, které využívají špičkové technologie, jako je blockchain, strojové učení a umělá inteligence. Díky tomu je cílem společnosti Visa poskytovat lidem ještě pohodlnější a bezpečnější způsoby placení za zboží a služby. Protože svět fintech se neustále rozvíjí, Visa bude v čele a bude poskytovat inovativní řešení, která lidem usnadní placení.

Zdroj: Getty Images

Kromě toho má Visa za sebou silnou finanční stabilitu a růst a nabízí držitelům karet řadu výhod a odměn – je tedy chytrou volbou pro spotřebitele, kteří chtějí za své peníze získat co nejvíce. Vzhledem k rostoucí inflaci není překvapením, že podle Goldman Sachs mohou Visa a Mastercard (NYSE:MA) vzhledem ke svým solidním provozním modelům posílit o 30 %.