Akcie společnosti Moderna (MRNA) rostou díky silným tržbám a lepšímu zisku

Akcie společnosti Moderna (NASDAQ:MRNA) ve středu rostou, protože společnost vyrábějící vakcíny oznámila zisk za druhé čtvrtletí roku 2022.

Pozitivní výsledková zpráva společnosti Moderna začíná zředěným ziskem na akcii ve výši 5,24 USD. To je výrazně nad úrovní 4,55 USD na akcii, kterou Wall Street v tomto čtvrtletí očekávala. I když jde o pokles oproti 6,46 dolaru vykázaným ve stejném období loňského roku.

K tomu výrobce vakcín Covid-19 vykázal za 2. čtvrtletí 2022 tržby ve výši s 4,7 miliardy dolarů. USD, což opět překonává 4,07 miliardy USD, které analytici očekávali během čtvrtletí. Je to také nárůst oproti 4,4 miliardy dolarů vykázaných ve stejném období předchozího roku.

Stéphane Bancel, generální ředitel společnosti Moderna, ve zprávě o výsledcích uvedl následující.

„Dnešní výsledky představují silný výkon ve druhém čtvrtletí, kdy jsme za první pololetí vykázali tržby ve výši 10,8 mld. Nadále máme uzavřené předběžné kupní smlouvy na očekávané dodávky v roce 2022 ve výši přibližně 21 miliard USD tržeb.“

Akcie společnosti MRNA: Další vakcíny jsou na cestě

Společnost Moderna rovněž uvádí, že její vývojová řada je silná – ve třetí fázi klinických zkoušek jsou čtyři vakcíny proti infekčním chorobám. Ještě letos očekává také „důležitá data z ověřovacích studií v oblasti vzácných onemocnění a imunoonkologie“.

Akcie společnosti MRNA od středečního rána vzrostly o 10,6 %, ale od začátku roku stále klesly o 24,4 %.