Podle Raymond James je oživení Uberu reálné a mohlo by vést k růstu akcií o 30 %

Podle společnosti Raymond James by akcie Uberu mohly v budoucnu prudce vzrůst, protože zotavení tohoto zkrachovalého giganta v oblasti sdílení jízd pokračuje.

Analytik Aaron Kessler zvýšil hodnocení Uberu z „market perform“ na „outperform“ a uvedl, že objednávky mobility společnosti nadále vykazují známky silného oživení a akcie by mohly dále růst. Firma rovněž stanovila cílovou cenu akcií na 38 USD, což znamená potenciální 30% zisk do budoucna.

Společnost v úterý vykázala další velkou ztrátu za poslední období, ale zaznamenala výrazné zlepšení tržeb a 57% meziroční nárůst rezervací v oblasti mobility.

Zdroj: Getty Images

„Uber vykazuje silnou EBITDA páku jak díky oživení objemu, tak díky zvyšující se provozní efektivitě,“ napsal Kessler a dodal, že akcie vypadají atraktivně.

Akcie přepravní společnosti se letos propadly o 30 %, ale jen tento týden vzrostly o téměř 25 %.

Uber očekává, že oživení mobility bude pokračovat i ve druhé polovině roku 2022, což by mělo společnosti prospět i do budoucna, uvedl Kessler. Dodal, že objednávky doručení, které meziročně vzrostly jen o 12 %, by mohly získat z nárůstu počtu členů.

„Členové generují v průměru 2,7x více hrubých rezervací než nečlenové,“ napsal Kessler. „Věříme, že zvyšující se počet členů by měl pomoci k solidnímu dlouhodobému růstu i v oblasti doručování.“