Goldman Sachs říká, že je třeba koupit tuto průkopnickou biotechnologickou akcii

Podle Goldman Sachs je nyní čas na nákup biotechnologické společnosti Kymera Therapeutics, jejíž akcie by odsud mohly vyskočit o více než 75 %.

Analytik Chris Shibutani zahájil sledování společnosti Kymera s nákupním ratingem a cílovou cenou 40 USD a ve zprávě klientům uvedl, že akcie se v současné době obchodují za atraktivní vstupní cenu pro investory.

„Vidíme, že společnost Kymera má jedinečnou pozici jako přední hráč v nově vznikající oblasti cílené degradace proteinů (TPD) a očekáváme, že společnost bude rozvíjet několik připravovaných aktiv jako nová malá molekulární léčiva první třídy, která řeší řadu závažných onemocnění,“ napsal.

Zdroj: Getty Images

Shibutani se domnívá, že trh „zaujímá příliš pesimistický pohled“ na potenciál léku KT-474 společnosti Kymera, který je vyvíjen k potenciální léčbě řady imunologických onemocnění, jako je atopická dermatitida. To je podle něj jedním z důvodů, proč se akcie obchodují na současné úrovni.

„Náš přehled preklinických/klinických dat, regulačních a obchodních precedentů a pohledů odborníků (kardiologie, farmakologie) podporuje naše očekávání, že aktualizace dat by měla pomoci obnovit důvěru v další vývoj a pozitivně ovlivnit sentiment,“ napsal.

Akcie společnosti Kymera se v letošním roce propadly o více než 64 %, ale cílová cena společnosti Goldman Sachs naznačuje, že by akcie mohly vzrůst o téměř 76 %.