Našlapané akcie elektromobilů, které posílí vaše portfolio. Svezte se na trendu

Cítíte to? Takový je to pocit, když se medvědí trh změní v býčí trh.

Během posledních šesti týdnů akcie výrazně rostly a řada technických a fundamentálních ukazatelů naznačuje, že nejde jen o další rally na medvědím trhu. Rally je příliš rozsáhlá, příliš velká, má příliš velký objem a stojí za ní příliš mnoho příznivých fundamentálních událostí, než aby to byl jen další odraz od mrtvé kočky.

Místo toho se pravděpodobně jedná o začátek nového odvážného býčího trhu.

Pokud tomu tak je, lze v následujících 12 měsících vydělat spoustu peněz na akciích s vysokým růstem. Tyto akcie mají tendenci v prvních několika čtvrtletích nového býčího trhu vylétnout o 100 %, 200 % nebo dokonce 500 % výše.

Zdroj: Chargepoint

Mé oblíbené akcie s vysokým růstem pro tento nový boom býčího trhu? Akcie nabíječů elektrických vozidel.

Proč? Protože sektor elektromobilů je nyní v plném proudu. Uvedu vám příklad.

Právě před dvěma dny se američtí zákonodárci dohodli na plné podpoře nového federálního zákona, který v příštích několika letech nalije do energetického sektoru téměř 400 MILIARD USD, přičemž většina těchto výdajů půjde na projekty čisté energie a infrastrukturu pro elektromobily.

Další příklad: Týden předtím jsme se dozvěděli, že celosvětový prodej elektromobilů se v červnu zvýšil o 56 % na rekordní úroveň, a to i přesto, že globální ekonomika výrazně zpomaluje.

Lidé, nastal čas jít „all-in“ s akciemi elektromobilů – a nejlepším typem akcií elektromobilů, které dnes můžete koupit, jsou akcie nabíjecích společností.

Důvody pro akcie nabíjecích společností pro elektromobily

Dovolte mi, abych vám položil otázku: K čemu je elektromobil bez nabíjení?

K ničemu – je v podstatě k ničemu. A to je, vážení, základ toho, proč byste měli investovat do akcií nabíjejících elektromobily. Jsou nezbytné pro masové rozšíření elektromobilů.

Tady jsou čísla.

V současné době je po celých Spojených státech asi 130 000 nabíjecích portů pro elektromobily. To se může zdát jako velké číslo, ale budeme jich potřebovat mnohem více, pokud má do roku 2030 každý jezdit elektromobilem.

Mezinárodní energetická agentura odhaduje, že počet nabíječek pro elektromobily se bude muset do roku 2030 celosvětově zvýšit 12x, aby společnosti a vlády dosáhly nejnižšího z cílů, podle kterých by do té doby mělo být 30 % prodaných nových automobilů elektrických.

Zdroj: Shutterstock

Jinak řečeno, trh s nabíjením elektromobilů v příštím desetiletí exploduje. Tím se vytvoří základ pro to, aby se celý trh s elektromobily rozrostl.

Proto jsme nadšeni z nákupu akcií elektromobilů tady a teď. Byly poraženy spolu s ostatními akciemi na trhu. Ale na rozdíl od všech ostatních akcií na trhu jsou akcie EV na vrcholu generačního hyperrůstu v nadcházejících letech.

Je čas na nákup poklesu? Myslíme si, že ano.

Získání náskoku v oblasti nabíjení elektromobilů

Vzhledem k tomu, co jste si právě přečetli, si pravděpodobně říkáte, že je na čase spěchat a nabít si nějaké akcie na nabíjení elektromobilů, že?

Ne tak rychle.

V současné době existuje spousta společností zabývajících se nabíjením elektromobilů. Ne všem se to podaří. Ve skutečnosti se jich prosadí jen hrstka. Většina z nich neuspěje. Proto je důležité rozlišovat a nakupovat ty nejlepší akcie společností zabývajících se nabíjením elektromobilů.

Abychom věděli, které jsou „nejlepší“, musíme nejprve porozumět technologii nabíjení EV.

Tato analýza začíná jednou základní otázkou: Jak funguje elektřina?

Stručně řečeno, energii vyrábíme ve zdroji, jako je uhelná elektrárna nebo solární farma. Poté podporujeme tok elektronů (nabitých částic, které přenášejí elektrickou energii) z tohoto zdroje energie do zbytku světa prostřednictvím vodičů. Tento tok elektronů se nazývá „proud“.

Tento proud může mít dvě formy: střídavý proud (AC) nebo stejnosměrný proud (DC). Stejnosměrný proud je přímý konstantní tok elektronů vodičem. Jeho výsledkem je vysoká dodávka energie, ale také značná zátěž sítě. Střídavý proud je oscilující tok elektronů, který má za následek nižší dodávku energie, ale mnohem lépe zvládnutelné zatížení sítě.

Protože síť byla vždy zatížena, společnost se již dávno rozhodla vybudovat ji na střídavém proudu. Dnešní baterie však mohou uchovávat energii pouze jako stejnosměrný proud. Střídavý proud je totiž fyzikálně nemožné skladovat.

Proto se většina zařízení spotřební elektroniky – například notebooky – dodává s napájecími kabely s velkými „krabicemi“ uprostřed. Tyto krabice jsou měniče AC/DC, které převádějí střídavý proud ze sítě na stejnosměrný, který lze uložit do notebooku.