Tyto akcie vyhrály výsledkovou sezónu a očekává se, že budou dále růst

Minulý měsíc akcie rostly díky lepším než očekávaným čtvrtletním výsledkům, ale CNBC Pro našla několik společností, které naprosto vyhrály výsledkovou sezónu.

Tyto akcie vedly rallye během výsledkové sezóny a očekává se, že budou na této dynamice dále stavět. A co víc? Analytici je zbožňují, i když se celá Wall Street nadále potýká s obavami z recese a inflace.

Akcie, které se objevily v našem screenu, vyskočily od začátku výsledkové sezóny nejméně o 10 %. Očekávání růstu zisku na akcii se zvýšila a nyní se u těchto jmen předpovídá více než 10% nárůst.

Na základě konsensuálního cílového kurzu analytiků se u nich také očekává, že v příštích 12 měsících vzrostou o více než 10 %. A co víc, většina analytiků investorům radí, aby nyní nakupovali.

Zde je 7 akcií, které rozdrtily výsledkovou sezónu:

Společnost Chipotle Mexican Grill sice od začátku výsledkové sezóny vzrostla o zhruba 24 %, ale podle konsensuálních cílových cen společnosti FactSet se očekává, že akcie od této chvíle vzrostou o dalších 11 %. Řetězec burrito ve své zprávě o výsledcích za druhé čtvrtletí signalizoval, že má cenovou sílu zvýšit ceny menu, aby pokryl rostoucí náklady na potraviny, vzhledem k tomu, že většina jeho hlavních zákazníků vydělává vyšší příjmy domácností.

Akcie Microchip Technology během výsledkové sezóny vzrostly o téměř 23 % a Wall Street očekává, že výrobce mikrokontrolérů může postoupit o dalších 18 %. Společnost Microchip ve své zprávě o výsledcích hospodaření za druhé čtvrtletí překonala odhady zisku a tržeb oproti konsensuálním odhadům agentury FactSet. Akcie v letošním roce klesly o 17 %.

Společnost Ametek, výrobce elektronických přístrojů, si v letošní výsledkové sezóně připsala 14 % a očekává se, že její akcie vzrostou o téměř 18 % na cílovou cenu. Podle konsensuálních odhadů společnosti FactSet společnost Ametek překonala očekávání na horním i dolním konci hospodaření. Akcie od počátku roku poklesly o 15 %.

Do seznamu se dostaly také společnosti SolarEdge Technologies, Generac, Equinix a Marathon Petroleum.

Generac, výrobce generátorů, by měl podle analytiků v příštích 12 měsících vzrůst o 48 %.