Akcie Sundial: 3 klíčové věci, které je třeba sledovat, až SNDL oznámí zisk

Společnost SNDL (NASDAQ:SNDL) oznámí 12. srpna po uzavření trhu své výsledky za druhé čtvrtletí. Minulý měsíc získala tato kanadská marihuanová společnost souhlas akcionářů s provedením reverzního rozdělení akcií v poměru 1:10, které od té doby realizovala. Společnost provedla reverzní split, aby dodržela požadavky burzy Nasdaq. Nyní mají akcionáři před sebou ještě další zprávy, které mohou sledovat.

Reverzní rozdělení snižuje počet akcií v oběhu, aby se zvýšila cena za akcii. Na společnosti to však nic zásadního nemění. Po reverzním rozdělení je nyní v oběhu 237,9 milionu kmenových akcií společnosti SNDL.

Kromě rozdělení schválili akcionáři minulý měsíc také změnu názvu společnosti ze „Sundial“ na „SNDL“. Společnost zveřejní další podrobnosti o změně značky, jakmile zveřejní své hospodářské výsledky. Společnost SNDL nedávno oznámila, že odstoupil také správní ředitel David Gordey.

S ohledem na tuto skutečnost se podívejme na tři klíčové ukazatele, které budou investoři chtít sledovat v nadcházejících výsledcích společnosti SNDL.

Zdroj: Shutterstock

Akcie SNDL: 3 klíčové věci, které je třeba sledovat, až SNDL oznámí své výsledky hospodaření

Konsensuální odhad analytiků pro tržby společnosti SNDL za 2. čtvrtletí činí 162,05 milionu USD. Nejnižší odhad čtvrtletních tržeb klesá na 145,87 milionu USD, zatímco nejvyšší odhad se nachází na 182,15 milionu USD. Během prvního čtvrtletí společnost SNDL vykázala tržby ve výši 17,6 milionu USD. Tento údaj však nezahrnoval tržby z akvizice společnosti Alcanna. Včetně společnosti Alcanna dosáhly tržby za 1. čtvrtletí přibližně 164 milionů USD.

Pro 2. čtvrtletí analytici rovněž očekávají ztrátu zisku na akcii (EPS) ve výši 2 centů. Za posledních osm čtvrtletí SNDL sedmkrát nedosáhla na odhady tržeb. Ve stejném období společnost pětkrát nesplnila odhady zisku na akcii.

Nedodržení odhadů tržeb nebo zisku na akcii by mohlo akcie SNDL poslat níže. Přestože je společnost největším kanadským distributorem marihuany a alkoholu, v posledních čtvrtletích nedokázala naplnit svůj růstový potenciál.

A konečně, pokud se podíváme dopředu na výhled, analytici očekávají tržby za 3. čtvrtletí ve výši 164,91 milionu USD a ztrátu na akcii ve výši 2 centů. Pro celý rok analytici rovněž předpokládají tržby ve výši 521,65 milionu USD a ztrátu na akcii ve výši 12 centů.

V 1. čtvrtletí neměla společnost SNDL žádný dluh a „více než 1 miliardu USD v hotovosti, obchodovatelných cenných papírech a dlouhodobých investicích“. Tento zůstatek hotovosti je vyšší než současná tržní kapitalizace společnosti. Seeking Alpha uvádí, že to pravděpodobně bude společnosti SNDL stačit k tomu, aby fungovala i v případě trvalého hospodářského poklesu.