Cílová hodnota akcií AMD: Čekejte na cenu 200 dolarů

Trpělivost je ctnost, proto se na akcie AMD dívejte z dlouhodobého hlediska.

Společnost Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD), obecně známá jako AMD, je někdy miláčkem trhů. Investoři často AMD ignorují kvůli „zářivějším“ rozptýlení. Nakonec se však k AMD vždy vrátí. Akcie AMD si zaslouží známku „B“ pro většinu dlouhodobých portfolií.

Probereme obavy z ocenění související s AMD. Tyto obavy nejsou důvodem k uzavření obchodu. Úspěšné společnosti ospravedlňují ocenění dlouhodobým růstem tržeb a zisků. Je tedy v pořádku nastavit si pro AMD vysokou cílovou cenu akcií, pokud neočekáváte velkolepé zisky zítra nebo příští týden. Pojďme si nyní celou situaci kolem společnosti rozebrat o něco více do hloubky. Musíme si totiž uvědomit, že tento tržní sektor se v žádném případě netýká jen proslulé společnosti Nvidia, ale jsou tady i další hráči — o kterých by se mělo mluvit minimálně stejně tak často.

Akcie AMD a jejich super sázka na superpočítače

Zde je úhel pohledu na akcie AMD, který jste možná nezvážili, ale měli byste. V současné době probíhá tichá revoluce v oblasti superpočítačů a mnoho z nich je poháněno bleskově rychlými čipy AMD.

Například superpočítač Frontier v Oak Ridge National Lab je označován za nejrychlejší superpočítač na světě. A je poháněn centrálními procesory EPYC a grafickými procesory Instinct od společnosti AMD.

Společnost AMD tvrdí, že její hardware v současné době „pohání 156 superpočítačů na nejnovějším seznamu Top500“. Rovněž pohání „157 systémů na seznamu nejefektivnějších superpočítačů na světě Green500“.

Zdroj: Shutterstock

Je zřejmé, že společnost AMD si dělá nárok v oblasti vysoce výkonných počítačů. Je to oblast, o které komentátoři finančního tisku nemluví příliš často. Přesto by to mohla být významná součást příběhu růstu společnosti AMD v průběhu roku 2020.

Je 190 dolarů dobrý cíl pro cenu akcií společnosti AMD?

I když superpočítače budou důležité ještě několik let, hlavním motorem růstu společnosti AMD v nejbližší době budou pravděpodobně čipy s umělou inteligencí. V této souvislosti analytik Blayne Curtis ze společnosti Jefferies předpokládá, že rostoucí poptávka po čipech s umělou inteligencí pomůže vyhnat akcie AMD na jeho cílovou cenu 190 USD.

To není nereálné a cena akcií AMD se pravděpodobně nakonec vrátí k hranici 200 USD. Nezapomeňte, že 52týdenní maximum akcií činí 227,30 USD.

Curtis očekává, že na trhu polovodičů dojde k silnému „vzestupnému cyklu“, a to je realistický předpoklad. Investoři by neměli být tak nadšení, aby do akcií AMD investovali příliš.

Investoři by si měli připomenout, že společnost AMD předpokládala v běžném čtvrtletí tržby ve výši 5,4 až 6 miliard dolarů, přičemž střed této hodnoty činí 5,7 miliardy dolarů. To je mírně pod odhadem Wall Street ve výši 5,72 miliardy dolarů.

Poměr ceny k zisku podle GAAP, který činí 239,45x, může u některých investorů vyvolat zděšení. Ale pak je to jen jeden ze způsobů, jak měřit ocenění společnosti AMD, a rychle rostoucí společnost může svůj poměr P/E dlouhodobě ospravedlnit.

Proto se můžete s důvěrou rozhodnout investovat do společnosti AMD, ale také být trpěliví a vyhnout se nadměrné alokaci pouze do jedné akcie.

Akcie společnosti AMD: Zvažte, zda přidat nebo držet

Dnešní závěr zní, že společnost AMD by měla těžit z růstu trhů s čipy umělé inteligence a superpočítači. Ocenění akcií AMD může být pro některé investory důvodem k obavám, ale nemusí to být důvodem k uzavření dohody.

Neočekávejte, že by cena akcií AMD v dohledné době dosáhla 190 nebo 200 dolarů. Berte tuto investici spíše jako maraton než sprint.

Nakonec přidělujeme akciím AMD známku „B“ a vy se můžete rozhodnout založit nebo doplnit mírně velkou pozici. Případně, pokud vás ocenění akcií AMD velmi znepokojuje, můžete pouze zachovat svou současnou pozici v akciích AMD a nyní ji nenavyšovat.

Nakoupit akcie Advanced Micro Devices, Inc. za $166.36 (3.70%)

Zdroj: Getty Images