Raymond James doporučuje nákup těchto 2 „Strong Buy“ akcií

Hlavní událostí tohoto týdne byla dohoda o dluhovém stropu, které dosáhl Bílý dům a předseda Sněmovny reprezentantů Kevin McCarthy. Dohoda prošla Sněmovnou reprezentantů a nyní čeká na schválení v Senátu, aby se USA vyhnuly platební neschopnosti.

Šance na její schválení jsou dobré, říká Larry Adam, CIO společnosti Raymond James, který je „obecně optimistický ohledně schválení dohody“ a zároveň poznamenává, že „snížení nejistoty bude pro akciový trh čistě pozitivní“.

Adam každopádně poznamenává, že během celého jednání o dluhovém stropu byl index S&P 500 „poměrně odolný“ a v současné době je na nejvyšší úrovni od loňského srpna. Adam přičítá absenci paniky na trhu tomu, že si investoři zvykli na „brinkmanship a dohody na poslední chvíli vycházející z Washingtonu“.

„Ještě důležitější je,“ dodává Adam, „že jak drama snad odezní, pozornost se zaměří na fundamentální faktory, jako je hospodářský růst, inflace, Federální rezervní systém a zisky. A skutečnost je taková, že tyto faktory se v krátkodobém až střednědobém horizontu pro akciový trh stávají pozitivnějšími.“

Zdroj: Unsplash

To je pro investory samozřejmě povzbudivá zpráva. Analytici Raymond James mezitím v této souvislosti pilně poukazovali na jména, která v současném prostředí považují za Strong Buys, a doporučovali investorům, aby se zásobili akciemi, které jsou podle nich perspektivní.

Zura Bio (ZURA)

První akcií, na kterou se podíváme, je společnost Zura Bio, výzkumná a vývojová společnost v oblasti biofarmacie v klinické fázi, která se zaměřuje na oblast imunologie. Společnost v současné době zkoumá portfolio tří kandidátů na léčiva, hlavního kandidáta ZB-106 a dvou dalších, ZB-168 a torudokimabu. Tyto přípravky se ubírají různými cestami v boji proti autoimunitním poruchám a společnost Zura je v současné době podrobuje počátečním fázím klinických zkoušek.

ZB-106 (dříve známý jako tibulizumab) dokončil klinické studie fáze 1b u revmatoidní artritidy a Sjögrenova syndromu a má široký potenciál jako léčba autoimunitních poruch; jedná se o tetravalentní, bispecifickou protilátku, která vykazuje duální antagonistickou aktivitu proti IL-17A i BAFF (faktor aktivující B-buňky). Společnost Zura vlastní exkluzivní celosvětovou licenci na další vývoj a komercializaci ZB-106. Společnost hodlá v roce 2024 zahájit studii fáze 2 tohoto léku u systémové sklerózy a následně studii u hidradenitis suppurativa.

Zdroj: Getty Images

Dalšími kandidáty na léčivo společnosti jsou torudokimab a ZB-168. Torudokimab, plně humánní monoklonální protilátka s vysokou afinitou, vykazuje neutralizační aktivitu proti IL33, což je ověřený léčivý cíl v léčbě astmatu i chronické obstrukční plicní nemoci (CHOPN). Torudokimab v současné době neprochází klinickým hodnocením, ale v předchozích studiích fáze 1 a 2 se ukázalo, že je dobře snášen.

Poslední kandidát na lék, ZB-168, prošel ranými klinickými studiemi, ale neprobíhá u něj žádná studie. Jedná se o další plně humánní monoklonální protilátku, která působí proti IL7Rα a má silnou inhibiční aktivitu jak proti dráze IL7, tak proti dráze TSLP. Kandidát na léčivo prokázal vliv na klíčové subpopulace T-buněk a může být potenciálně použit proti více stavům zprostředkovaným T-buňkami.

V březnu letošního roku společnost Zura učinila zásadní krok k získání finančních prostředků pro své připravované programy. Společnost oznámila uzavření obchodní fúze se společností JATT Acquisition Corporation. Transakce byla 16. března schválena akcionáři společnosti JATT a 21. března se spojený subjekt začal obchodovat na burze NASDAQ pod tickerem ZURA. Společnost Zura získala z transakce přibližně 65 milionů dolarů v hrubé hotovosti.

Přibližně o měsíc později, na konci dubna, oznámila společnost Zura dvě události. Prvním bylo získání licence od společnosti Eli Lilly na vývoj přípravku ZB-106, který je nyní jejím hlavním kandidátem na léčivo. Druhou událostí byla transakce soukromého umístění finančních prostředků ve výši 80 milionů dolarů, která poskytla kapitál pro program ZB-106.

To vše upoutalo pozornost analytika Stevena Seedhouse z Raymond James, který napsal: „Společnost Zura bio sestavila působivý tým (klíčoví členové mají za sebou úspěchy v oblasti I&I ve společnosti Arena Pharmaceuticals) a působivý výrobní program v čele s přípravkem ZB-106 (duální inhibitor IL-17A/BAFF) pro SSc a HS. Naše fundamentální analýza jednotlivých aktiv zdola nahoru podporuje naši konstruktivní tezi, zatímco přístup komparace ocenění shora dolů s využitím konkurenčních monoinhibitorů IL-17 poskytuje ještě výraznější argument pro relativní ocenění.“

Při pohledu do budoucna dává Seedhouse společnosti Zura rating Strong Buy spolu s cílovou cenou 20 USD, což znamená robustní 223% nárůst v nadcházejícím roce.

Hodnocení společnosti Seedhouse je v současné době jediným hodnocením společnosti Zura, jejíž cena je 6,19 USD za akcii.

Alarm.com Holdings (ALRM)

Jak zhruba říká citát, domov je pro člověka hradem – ale i tento hrad musí mít účinnou obranu. A právě zde vstupuje do hry společnost Alarm.com. Společnost je lídrem v oblasti bezpečnostních technologií pro obytné a komerční prostory a prostřednictvím rozsáhlé sítě prověřených a autorizovaných poskytovatelů služeb přináší zákazníkům to nejlepší z propojených bezpečnostních systémů. Společnost působí na trhu již více než 20 let a v současné době nabízí své produkty v modelu SaaS; představte si službu Security-as-a-Service, formou předplatného.

Produkty společnosti Alarm zahrnují balíčky pro domácnosti, malé firmy a komerční využití; zákazníci si mohou vybrat vhodné funkce pro svůj majetek a získat tak ochranu, kterou potřebují. Mezi funkce patří také operační systém v připojeném objektu, který uživatelům umožňuje vzdálený přístup prostřednictvím aplikace. Bezpečnostní řídicí systém společnosti dokonce nabízí inteligentní správu energie a řízení teploty v místě zákazníka.

Zdroj: Getty Images

V uplynulém roce čtvrtletní tržby společnosti Alarm trvale přesahovaly 200 milionů dolarů. V posledním reportovaném 1Q23 společnost vydělala 209,7 milionu dolarů, což představuje 2% meziroční nárůst – a o 2,43 milionu dolarů předčila očekávání analytiků. V konečném součtu dosáhl Alarm adj. zisku na akcii ve výši 41 centů; to je příznivé ve srovnání s 39 centy z předchozího roku a o 10 centů lepší než odhady.

Kromě dobrých finančních výsledků společnost Alarm oznámila také několik důležitých obchodních událostí. Patří mezi ně nové řešení softwarové integrace s platformou OpenEye; rozšíření mezinárodní nabídky produktů prostřednictvím akvizice polské společnosti EBS smart communications; a integrace se společností Shooter Detection Systems, která poskytuje vnitřní systémy detekce střelby pro komerční objekty.

Analytik Adam Tindle, který tuto akcii kryje pro společnost Raymond James, se domnívá, že vyhlídky společnosti jsou dobré. Píše: „Jako moudrou investici vidíme kongruentní dlouhodobý příběh poskytovatele SaaS pro případy použití související s bezpečností v oblasti komerční/mezinárodní (nedávno získané možnosti integrace se staršími ústřednami) / videoanalýzy, stejně jako podniky v oblasti čisté energie s využitím internetu věcí. Vidíme několik pák pro vytváření přírůstkové hodnoty prostřednictvím více než 600 milionů dolarů v hotovosti, pevného základního jádra v oblasti zabezpečení obytných domů a nové organizační struktury pro urychlení nových podniků.“

Na podporu svého postoje dává Tindle společnosti ALRM rating Strong Buy a cílovou cenu 65 USD, což znamená 31% zhodnocení v horizontu jednoho roku.

Společnost Alarm rovněž získala od konsensu analytiků hodnocení Strong Buy, které vychází ze 4 nedávných hodnocení analytiků, z toho 3 Buys ku 1 Hold. Aktuální cena akcií je 49,01 USD a průměrná cílová hodnota 64,50 USD naznačuje potenciální růst o 31 % v následujících 12 měsících.