3 technologické akcie vytvářející milionáře

Chcete najít akcie, které vám mohou změnit investiční výnosy? Začněte u těch, které to již dokázaly. Úspěch v minulosti nezaručuje budoucí výsledky, ale vítězové často vyhrávají dál.

Technologické akcie, které učinily milionáře, jako například Advanced Micro Devices (NASDAQ: AMD), Broadcom (NASDAQ: AVGO) a The Trade Desk (NASDAQ: TTD), proměnily za dobu svého působení na burze skromné investice v obrovské bohatství.

A co je ještě důležitější, mohou v tom pokračovat. Zde je to, co byste měli vědět o těchto třech technologicky zaměřených akciích.

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD)
Polovodiče jsou nyní na Wall Street žhavé, a to z dobrého důvodu. Umělá inteligence (AI) je připravena stát se v příštím desetiletí byznysem v hodnotě několika bilionů dolarů.

Zdroj: Shutterstock

Polovodiče jsou základním stavebním kamenem této technologie, protože pohánějí intenzivní výpočetní techniku používanou k trénování modelů AI. Největší pozornost je věnována společnosti Nvidia, která je lídrem na trhu, což ponechává prostor společnosti AMD, aby v nadcházejících letech zazářila.

AMD představilo svůj čip MI300 AI na konci loňského roku a společnost doufá, že si ukrojí podíl na trhu. Generální ředitelka Lisa Su uvedla, že věří, že toto odvětví během několika let vzroste na 400 miliard dolarů. Pro srovnání, celkové tržby vedoucí společnosti Nvidia za uplynulý rok činí 61 miliard dolarů.

To je velký koláč a AMD nepotřebuje obrovský krajíc, aby investorům zajistila obrovský růst. Za celý rok 2023 činily její příjmy z datových center 6,5 miliardy dolarů.

Nakoupit akcie Advanced Micro Devices, Inc. za $181.16 (0.87%)

I 10% podíl na trhu s čipy s umělou inteligencí v hodnotě 400 miliard dolarů by jednotku datových center společnosti AMD několikanásobně zvětšil. Akcie se přitom obchodují za necelý padesátinásobek zisku, což není špatné ocenění pro společnost, která podle analytiků v příštích třech až pěti letech poroste o 44 % ročně. Považujte AMD za podřadnou investici do umělé inteligence, která nepotřebuje velký podíl na trhu, aby se investorům odměnila.

Broadcom Inc. (AVGO)
Téměř vše, co komunikuje se sítí, ať už jde o telefon, počítač nebo jiný stroj, má čip Broadcom. Tato společnost je králem konektivity.

Zdroj: Getty Images

Broadcom sice nezaznamená monstrózní růst, jaký nyní zaznamenávají společnosti vyrábějící čipy pro umělou inteligenci, ale tato polovodičová společnost si v roce 2023 připsala 8% růst tržeb. Je diverzifikovanější, má kompletní sadu IT infrastruktury a softwarových služeb, které prodává podnikům.

Vedení společnosti je nadšené zejména z toho, že VMware poskytuje injekci. Broadcom ji koupil za 69 miliard dolarů v rámci transakce, která byla uzavřena v listopadu.

Roční tržby Broadcomu v roce 2023 činily téměř 36 miliard dolarů, ale vedení předpokládá, že v letošním roce dojde k velkému skoku na 50 miliard dolarů, a to především díky přítomnosti VMware. Svět je stále více propojen, což je dobrou předzvěstí dlouhodobé poptávky po čipech Broadcom. Úspěšný prodej jejích IT řešení by mohl pro investory znamenat roky stabilního růstu.

Nakoupit akcie Broadcom Inc. za $1,328.24 (0.72%)

Dnes se akcie obchodují za forwardový poměr ceny k zisku 28 a analytici očekávají dlouhodobý roční růst zisku ve výši 14 %. Díky tomu jsou akcie s poměrem cena/výnosy/růst (PEG) 2 trochu drahé, ale investoři dostávají bonus v podobě dividendy, kterou vedení v průběhu let agresivně zvyšovalo. Výplata společnosti Broadcom se zvyšuje již 14 let po sobě a průměrné zvýšení za posledních pět let činilo 41 %.

The Trade Desk, Inc. (TTD)
Přestože je The Trade Desk nejmladší společností na tomto seznamu, není to žádný břídil. Působí v oblasti digitální reklamy, což je odvětví, které pomalu a vytrvale odebírá reklamní dolary starším mediálním formátům, jako je tisk a televizní vysílání.

Zdroj: Unsplash

Vše se přesouvá na internet, do aplikací a streamingu, kde Trade Desk září. Je to reklamní burza na straně poptávky, kde značky mohou autonomně nakupovat reklamní inventář.

Trade Desk je výjimečný tím, že konkuruje obrovským společnostem, jako jsou Meta Platforms a Alphabet. Tito technologičtí lídři však nesdílejí informace s inzerenty a říkají značkám to, co si myslí, že potřebují vědět. Trade Desk je vůči inzerentům otevřenou knihou, což je pro ně atraktivní, protože vědí, že se jim dostává plné transparentnosti.

Nakoupit akcie The Trade Desk, Inc. za $87.71 (0.57%)

Stabilní a ziskový růst společnosti vynesl jejím akciím poměrně vysokou prémii. Akcie se obchodují za více než 57násobek letošního zisku a analytici předpokládají v příštích letech 20% roční růst zisku. To je strmý poměr PEG téměř 3, takže investoři by měli zvážit zprůměrování nákladů na akcie nebo počkat, až volatilita trhu sníží akcie na atraktivnější vstupní bod.