Akcie, které jsou připraveny na oživení na trhu a velké výnosy

Prozkoumejte, proč se tyto tři akcie mohou výrazně odrazit ode dna a jsou ideálními nákupy po propadu.

Tři akcie lze považovat za potenciální příležitost k nákupu akcií se slevou. Tyto společnosti působí v různých průmyslových odvětvích, což z nich činí solidní náměty na možné zotavení a značné zisky.

První z nich, lídr na trhu aplikačního softwaru, odhalil celkové tržby s pozoruhodným meziročním nárůstem svého strategického portfolia (YoY). Jedno z jeho odvětví zaznamenalo významný růst díky strategickým aliancím a růstu předplatného.

Druhý z nich – významný účastník v odvětví zdravotnických technologií – má mezitím díky více než 1 miliardě dolarů v hotovosti finanční sílu investovat do špičkových technologií a překonávat překážky na trhu. Díky cíleným úsporným opatřením společnost očekává, že v letech 2024 a 2025 ušetří miliony dolarů.

A konečně, díky proaktivnímu řízení zásob a zlepšení dodavatelského řetězce vykázala třetí společnost výrazné zvýšení hrubé marže. Působí v odvětví oděvů, doplňků a luxusního zboží. S téměř 1 miliardou dolarů v hotovosti a nedávno oznámeným programem zpětného odkupu akcií v hodnotě 500 milionů dolarů vykazuje firma dobrou finanční situaci a optimismus ohledně své budoucnosti.

Unity (U)

Tržby společnosti Unity (NYSE:U) v prvním čtvrtletí dosáhly 460 milionů USD, z čehož 426 milionů USD pocházelo ze strategického portfolia – meziroční nárůst o 2 %. Tržby společnosti Create Solutions ve strategickém portfoliu dosáhly 133 milionů USD, což znamená silný meziroční nárůst o 17 %, který byl podpořen předplatným a strategickými aliancemi. Tržby společnosti Grow Solutions, která je součástí strategického portfolia, však činily 294 milionů USD, což představuje 4% meziroční pokles. Aby společnost Unity podpořila expanzi na tomto trhu, neustále se snaží zlepšovat funkčnost svých monetizačních možností.

Dále se EBITDA společnosti Unity meziročně zvýšila o 50 milionů USD, což svědčí o výrazném zlepšení ziskovosti. Toto zlepšení svědčí o efektivním provozu a úspěšné kontrole nákladů. Čistý zisk na srovnatelné úrovni meziročně vzrostl na přibližně 100 milionů USD, což dokazuje schopnost společnosti Unity zlepšovat svou finanční pozici. Společnost Unity si udržuje silnou angažovanost a míru udržení klientů navzdory nepříznivým vlivům v odvětví. Pozitivní zpětná vazba a udržení zákazníků tak ukazují, že klientela společnosti Unity je spokojená a loajální.

A konečně, společnost Unity se zapojuje do projektů smíšené reality a spolupracuje s významnými společnostmi, jako jsou Apple (NASDAQ:AAPL) a Meta (NASDAQ:META). To tedy naznačuje, že může zaujmout podíl na rozvíjejících se trzích a v budoucnu zvýšit tržby.

Nakoupit akcie Unity Software Inc. za $20.56 (-3.34%)

Zdroj: Reuters

Teladoc (TDOC)

S více než 1 miliardou dolarů v hotovosti má společnost Teladoc (NYSE:TDOC) finanční flexibilitu, aby se mohla zapojit do růstových projektů. Společnost Teladoc se od svých konkurentů odlišuje solidní finanční situací, která jí umožňuje provádět chytré investice a úspěšně zvládat potíže na trhu. Společnost si navíc stanovila cíl snížit náklady podle GAAP do roku 2024 o 43 milionů USD a do roku 2025 o celkem 85 milionů USD. Tato snížení jsou tedy odvozena od několika opatření na snížení produktivity a nákladů.

Navíc ve srovnání s prvním čtvrtletím roku 2023, kdy došlo k čistému odlivu 32 milionů USD, vykázal volný peněžní tok společnosti Teladoc za první čtvrtletí čistý odliv 27 milionů USD. Přestože se jedná o čtvrtletí s obvykle nízkým peněžním tokem kvůli každoročním výplatám motivačních odměn, toto zvýšení řízení peněžních toků svědčí o zlepšení provozní efektivity a finanční disciplíny.

A konečně, společnost Teladoc zaznamenala úspěch při křížovém prodeji většího počtu služeb díky využití velikosti své instalované základny. Křížový prodej stávající klientele představoval v prvním čtvrtletí dvě třetiny rezervací, zatímco zbývající třetina pocházela od nových zákazníků. Přidávání nových služeb tedy zlepšuje udržení zákazníků a zároveň optimalizuje příjmy od stávajících členů.

Nakoupit akcie Teladoc Health, Inc. za $11.83 (-3.82%)

Under Armour (UAA)

Ve 4. čtvrtletí fiskálního roku 2024 zvýšila společnost Under Armour (NYSE:UAA) svou hrubou marži o 1,7 % na 45 %. Za rok 2024 hrubá marže vzrostla na 46,1 %, což představuje nárůst o 1,3 %. Ke zvýšení hrubé marže částečně přispělo snížení nákladů na výrobky a dopravu v důsledku zlepšení dodavatelského řetězce. Nicméně negativní kurzové vlivy a nárůst marketingových aktivit přímo u spotřebitelů tomu poněkud bránily.

Kromě toho se upravené prodejní, správní a režijní výdaje ve 4. čtvrtletí, s vyloučením zvláštních nákladů, jako jsou poplatky za rezervy na soudní spory, snížily o 5 % na 546 milionů USD a o 2 % na 2,3 miliardy USD za rok 2024. Snížení nákladů naznačuje, že hospodářský výsledek by se mohl brzy zlepšit. Ke konci 4. čtvrtletí klesly zásoby o 19 % na 958 milionů USD. To tedy svědčí o aktivním přístupu společnosti k řízení zásob.

A konečně, s 859 miliony USD v hotovosti na konci 4. čtvrtletí neměla společnost Under Armour žádný nesplacený dluh v rámci revolvingového úvěru. Korporace vyjádřila důvěru ve svou současnou situaci a vyhlídky oznámením nového programu zpětného odkupu akcií v hodnotě 500 milionů USD.

Nakoupit akcie Under Armour, Inc. za $6.85 (2.24%)

Zdroj: Bloomberg