Které kryptoměny dnes mají největší potenciál?

Nyní je čas na prozkoumání nejlepších kryptoměn k nákupu.

Bitcoin (BTC-USD) vzrostl za poslední týden o více než 10 % v návaznosti na mírnější než očekávaný index spotřebitelských cen, což podpořilo naděje na snížení sazeb ještě v tomto roce. Vzhledem k relativně chladným dubnovým údajům o inflaci pan Market potenciálně vyhlíží dvě snížení sazeb během několika příštích měsíců. Vzhledem ke zvýšené investiční aktivitě v blockchainové sféře je proto nyní ideální čas zvážit investici do nejlepších kryptoměn k nákupu.

Trh s kryptoměnami se letos pohybuje převážně v zelených číslech, přičemž BTC od začátku roku (YTD) vzrostl o více než 50 %. Je však nutné si uvědomit, že ne všechny kryptoměny jsou si rovny. Proto jsou pro investory, kteří hledají kryptoměny ke koupi, klíčové faktory, jako jsou síťové efekty a robustní fundamenty. To znamená, že zde jsou tři význačné kryptoměny, které stojí za to koupit z dlouhodobého hlediska:

Bitcoin (BTC-USD)

Bitcoin je přirozeně bezkonkurenční kryptoměnovou investicí, která se etablovala jako nesporný lídr v této oblasti. V dubnu proběhl jeho čtvrtý halving, což je proces, který efektivně snižuje odměny za těžbu nových bloků o 50 %. V minulosti tato událost katalyzovala výrazný nárůst tržní hodnoty BTC.

Po lednovém povolení 11 spotových Bitcoin ETF navíc do BTC proudí chytré peníze. Po čtyřech měsících tyto ETF dohromady nashromáždily neuvěřitelných 53 miliard dolarů, a to v USA, což ukazuje na silný zájem institucí.

Navíc jsme byli svědky toho, že finanční těžké váhy, jako je Robert Mitchnick ze společnosti BlackRock a Cathie Woodová ze společnosti Ark Invest, naznačují prudce rostoucí trajektorii pro BTC. Zejména Woodová se domnívá, že by toto digitální aktivum mohlo do konce současného desetiletí překonat hranici 3,8 milionu dolarů. Tento optimismus podporuje i prognóza podnikatele Mavericka Jacka Dorseyho, který předpokládá, že BTC ve stejném časovém horizontu vyletí nad hranici 1 milionu dolarů. Domnívám se, že s institucionálním kapitálem bude BTC v dohledné budoucnosti i nadále růst rychlým tempem.

Nakoupit krypto Bitcoin USD za $67,541.56 (-2.30%)

Zdroj: Shutterstock

Ethereum (ETH-USD)

Ethereum (ETH-USD) sice v uplynulém desetiletí dohánělo Bitcoin, ale tato dynamika by se mohla v budoucnu změnit. Seznam případů použití Etherea v oblasti NFT, decentralizovaných financí (DeFi), chytrých smluv a dalších lukrativních blockchainových vertikál z něj dělá žolíka v kryptografické sféře. Na začátku tohoto roku navíc dosáhl vrcholu nad hranicí 4 000 USD a s blížícím se potenciálním schválením spotového ETF se očekává, že ETH bude pokračovat ve svém vzestupu.

Základy Etherea jsou neuvěřitelné a jeho šílená užitečnost při pohonu blockchainového průmyslu nemá konkurenci. Jeho široké využití v NFT a DeFi poukazuje na jeho neuvěřitelnou všestrannost a dalekosáhlý potenciál. Navíc se zavázala k rozšiřování své výkonné sítě chytrých kontraktů, která může do roku 2032 dosáhnout masivního objemu 12,55 miliardy dolarů.

Proto mnoho investičních magnátů, jako je Cathie Woodová, zůstává vůči dlouhodobému potenciálu ETH medvědí, ne-li ještě více. Woodová podotýká, že Ethereum se od svých kolegů odlišuje, pokud jde o užitečnost a přijetí. Proto s jeho inovacemi a škálováním očekává, že ETH vystoupá do nových výšin.

Nakoupit krypto Ethereum USD za $3,716.67 (-0.54%)

BNB (BNB-USD)

BNB (BNB-USD) je spojena s Binance, přední světovou kryptoměnovou burzou, a hraje klíčovou roli v jejím ekosystému. Pravděpodobně hlavním využitím BNB je snížení poplatků za obchodování pro její držitele, což samo o sobě představuje významný případ využití. Kromě toho hraje klíčovou roli v Binance Smart Chain (BSC) tím, že odpouští transakční poplatky a zároveň usnadňuje účast na prodeji tokenů prostřednictvím Binance Launchpad. Tyto funkce zvyšují hodnotu BNB a její dlouhodobou přitažlivost pro uživatele v kryptoměnové sféře.

Dalším plusovým bodem tokenu BNB je, že společnost Binance pravidelně spaluje část své pokladny, aby snížila nabídku, čímž v průběhu času zvyšuje jeho hodnotu. Tento deflační model a jeho užitečnost v ekosystému Binance z něj dělají jeden z nejlepších altcoinů, na které lze v současné době vsadit. Vzhledem k tomu, že býčí trh s kryptoměnami v nadcházejícím roce navíc pravděpodobně zesílí, token BNB bude sklízet ovoce.

Nakoupit krypto BNB USD za $242.60 (-0.88%)

Zdroj: Canva