Jaký má společnost Robinhood potenciál do budoucna?

Držení akcií společnosti Robinhood má smysl pouze v případě, že máte býčí názor na kryptoměny.

Pokud hledáte pouze bezrizikový, „stabilní Eddie“ finanční sektor, pak pravděpodobně nechcete investovat do společnosti Robinhood Markets (NASDAQ:HOOD). Mějte na paměti, že Robinhood není tradiční broker a obchodní platforma. Přesto lidé, kteří jsou tolerantní k riziku, mohou najít pádné důvody, proč akcie Robinhood vlastnit, a proto jí udělujeme známku „B“.

Společnost Robinhood se proslavila jako platforma pro obchodování s akciemi bez poplatků. Nyní je společnost více diverzifikovaná a nabízí dokonce kreditní kartu.

Diverzifikace však opět neznamená, že by společnost Robinhood byla pro investory zcela bez rizika. Vzhledem k tomu, že se společnost ponořuje do volatilního světa aktiv založených na blockchainu, mohou se zájemci o bezpečnost rozhodnout vyhnout.

Zdroj: Canva

Robinhood může těžit z toho, že jeho klienti dospívají

Není to tak dávno, co analytici KBW zahájili pokrytí akcií Robinhood s ratingem „market perform“ a mírně optimistickou cílovou cenou 20 USD. Podle jejich názoru má společnost Robinhood prostor pro potenciální růst spolu s bohatstvím svých zákazníků.

Na rozdíl od tradičních makléřů ze staré školy oslovuje společnost Robinhood mladší investory z řad mileniálů a generace Z/Zoomer. To nemusí být nutně špatně, protože tito obchodníci by měli s přibývajícím věkem kolektivně ovládat větší bohatství.

Zajímavé je, že analytici KBW poznamenali, že společnost Robinhood kontroluje pouze přibližně 1% podíl „amerických samostatně řízených aktiv“, ale přibližně „20% podíl na odhadovaném celkovém počtu amerických samostatně řízených brokerských účtů“.

Analytici se navíc domnívají, že společnost Robinhood má prostor k tomu, aby „předstihla celkový růst aktiv v odvětví self-directed, protože její hlavní klientská kohorta dospívá“.

Tato úvaha dává smysl. V příštích letech a desetiletích by se mohlo obrovské množství majetku přesunout od starších makléřů ke společnosti Robinhood. To je tedy pilířem dlouhodobého býčího argumentu pro akcie společnosti Robinhood.

Akcie společnosti Robinhood dostávají snížený rating kvůli rizikům spojeným s kryptoměnami

Proti mírně býčímu argumentu analytiků KBW nabídl nedávno analytik Citigroup Christopher Allen mnohem méně optimistický pohled.

Allen ve skutečnosti snížil rating akcií Robinhood z „neutral“ (neutrální) na přímé „sell“ (prodat). Zveřejnil také cílovou cenu akcií ve výši 16 USD, což je podstatně méně než cílová cena 20 USD analytiků KBW. Allen má tedy více než jasno – my si ale v tuto chvíli myslíme, že celá polemika není zase až tak jednoduchá. Robinhood toho má ještě hodně před sebou.

Allen si ze svých obav souvisejících s kryptoměnami nic nedělal. „Vidíme zde rizika pro akcie [Robinhood] při jakémkoli významném poklesu“ cen Bitcoinu (BTC-USD), varoval. Kolem Bitcoinu je dnes docela slušný hype, především díky právě proběhlému halvingu.

K tomuto tématu Allen naservíroval několik překvapivých statistik. Podle Barron’s Allen zjistil, že akcie Robinhood mají „92% korelaci s Bitcoinem v roce 2024, přestože kryptografie představuje odhadem pouze 13 % příjmů za první čtvrtletí“.

Allenovo snížení ratingu může být tvrdé, ale jeho názor je řádně zaznamenán. Pokud máte averzi k riziku nebo prostě jen nevěříte Bitcoinu, pak byste se opravdu neměli cítit pohodlně při investování do Robinhood.

Akcie společnosti Robinhood: Připravte se na růst, ale i další a větší volatilitu

Kvůli spojení společnosti s kryptoměnami nebude investice do Robinhood pravděpodobně ultrahladkou jízdou. Pro „stabilní Eddie“ a kritiky Bitcoinu tedy nemá příliš smysl zaujímat dlouhodobou akciovou pozici ve společnosti Robinhood.

Na druhou stranu mohou být investoři společnosti Robinhood odměněni růstem, pokud jsou ochotni tolerovat určitou volatilitu. Koneckonců společnost Robinhood si získala pozornost a přízeň mladších klientů, jejichž majetek by měl časem růst. Proto dáváme akciím Robinhood známku „B“ a považujeme je za vhodné pro některá, ale ne nutně všechna portfolia.

Nakoupit akcie Robinhood Markets, Inc. za $17.88 (4.44%)

Zdroj: Shutterstock