Akcie platformy SoFi Technologies nás v budoucnu ještě překvapí…

Zdánlivě negativní zprávy o akciích SoFi již byly pravděpodobně započítány do aktuálních odhadů ze strany analytiků…

Akcie SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) jsou bezpochyby hromosvodem na Wall Street. Společnost můžete milovat nebo nenávidět, ale SoFi Technologies nemůžete jen tak ignorovat.

Pokud však nyní uvažujete o tom, že se svých akcií SOFI zbavíte, zvažte, proč cena akcií klesla. Po zvážení faktů a celkového obrazu se možná rozhodnete svou akciovou pozici doplnit.

Stačí říci, že na společnost SoFi Technologies nepanuje jednotný názor.

Například analytik společnosti Truist Financial Securities Andrew Jeffrey předpokládá, že akcie SoFi Technologies vzrostou na 14 USD. Na druhou stranu moderátor pořadu Mad Money Jim Cramer je ze SoFi Technologies zjevně frustrovaný.

Bez ohledu na to, na které straně plotu stojíte, buďte připraveni na volatilitu a velký pohyb ceny akcií (nebo dva či tři). Kupující pravděpodobně dlouhodobě zvítězí, ale cesta k vítězství nebude snadná.

Zdroj: Shutterstock

Proč akcie SOFI klesají?

Akcie SOFI letos zatím výrazně klesly, což je frustrující, když mnoho jiných akcií je v zelených číslech.

Během segmentu „Lightning Round“ v pořadu Mad Money Cramer stručně vysvětlil, co se děje:

„Dařilo se jim skvěle, ale pak vydali konvertibilní dluhopis a ten akcie zničil,“ řekl. „Od té doby jsou akcie na dně a já nemám rád, když lidem říkám, aby si koupili akcie, a ony zůstávají na dně. Musíme zjistit, co se tam sakra děje.“

Cramer pravděpodobně naráží na oznámení společnosti SoFi Technologies, že plánuje vydat a prodat konvertibilní seniorní dluhopisy v hodnotě 750 milionů dolarů. Akcie SoFi Technologies po tomto zveřejnění skutečně prudce klesly.

Je to od SoFi Technologies tak hrozné? Mějte na paměti, že nejde o zředění hodnoty akcií, protože SoFi netiskne nové kmenové akcie. Navíc prodej prioritních dluhopisů poskytne společnosti obrovskou kapitálovou injekci.

SoFi Technologies bude samozřejmě muset splatit držitelům dluhopisů celou částku i s úroky. Je však těžké si představit, že to bude příliš obtížné. Koneckonců jen ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023 dosáhla společnost SoFi Technologies čistých příjmů podle GAAP ve výši 615,4 milionu dolarů.

Trh společnosti SoFi dříve či později odpustí

Trh tedy zařadil společnost SoFi Technologies na pomyslnou černou listinu za navýšení dluhu. Přesto by se investoři měli nakonec uklidnit a vidět sklenici jako z poloviny plnou.

Cramer si skutečně sedl a o emisi dluhu hovořil s generálním ředitelem SoFi Technologies Anthonym Notem. „Tuto transakci jsme provedli z pozice síly,“ ujistil Noto.

S Notovým tvrzením se kloním k souhlasu. Společnost SoFi Technologies skutečně prokázala finanční sílu ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023, kdy vykázala svůj první zisk měřený podle GAAP.

Noto dodal: „Viděli jsme příležitost, jak z této silné pozice snížit náklady na dluh.“ Společnost SoFi Technologies v podstatě refinancovala svůj dluh. To je ironie, protože společnost pomohla mnoha svým zákazníkům refinancovat jejich dluhy.

SoFi Technologies jen potřebuje v následujících čtvrtletích zůstat na správné, ziskové cestě. Díky tomu by společnost měla být schopna uklidnit obavy, nejistotu a pochybnosti trhu.

Zdroj: Shutterstock

Akcie SOFI: 5 nebo 10 dolarů jsou dalším milníkem, který je na řadě

Je těžké předpovědět, zda se cena akcií SoFi Technologies dostane dříve na 5 nebo 10 dolarů. V každém případě očekávejte velký průlom nebo propad. Trh bude akcie nadále srážet dolů, nebo snad SoFi Technologies odpustí a začne akcie nakupovat.

SoFi Technologies opravdu neudělala nic hrozného, takže odpuštění by nemělo být příliš obtížné. A jakmile trh přestane společnost nenávidět a začne ji opět milovat, pohyb ceny akcií může být epický.

Proto si udržujte malou velikost pozice, ale připravte se na to, že akcie SOFI prorazí nad 10 USD a pak se přesunou k vyšším cílovým cenám, které si momentálně projektují ve svých odhadech američtí analytici z Wall Street.

Nakoupit akcie SoFi Technologies, Inc. za $7.29 (1.25%)