Akciové ETF SPDR S&P 500 má pro tento měsíc své neviditelné spojence

Akciové trhy zakončily minulý týden silně, ale celkově se jim stále nedaří najít pevnou půdu pod nohama. Například rally na indexu S&P 500 netrvaly dostatečně dlouho, aby se vymanily z klesajícího cenového trendu. Na konci tunelu se možná objevuje světlo, ale riziko dalšího poklesu je stále příliš reálné. Dnes si nastíníme příležitosti pro fond SPDR S&P 500 ETF Trust (NYSEARCA:SPY).

Zdůrazníme také několik důležitých linií podpory, které musí vydržet, aby se příležitosti naplnily. Kromě toho identifikujeme několik giga akcií, které by mohly tuto kampaň rozhodnout nebo zlomit. Jedná se o akcie, které jsou více tvrdohlavé a odmítají klesat. Cílem je spláchnout celé rallye v letech 2020 a 2021.

Nejdříve však svalme vinu tam, kam patří: přímo na strategii amerického Federálního rezervního systému. Makroekonomická malátnost je důsledkem měnové politiky předsedy Fedu Jeroma Powella. Ta byla příliš dlouho agresivně akomodativní. A nyní investory hloupě děsí velmi jestřábím tónem. Nemají žádnou střední cestu, protože z extrémně vstřícné se stali tak trochu nepřátelskou.

Ve skutečnosti selhávají ve svých dvou mandátech už dva roky po sobě. Loni záměrně vytvořili inflaci, čímž porušili slib v jednom mandátu. Letos záměrně ničí ekonomiku, což je jejich druhý mandát, aby napravili svůj výtvor z roku 2021. Nyní, když odborníci přiznávají, že Fed chyboval, to má důsledky pro ceny akcií.

Zdroj: Canva

Zúčtování s akciemi SPY

Investoři již nedůvěřují finančnímu vedení této země, a tak se brání prodejem akcií. Proto akcie SPY již delší dobu nepodnikly žádnou vážnou rally. Zaznamenali jsme silné býčí výbuchy, které však zůstávají příležitostí k zaúčtování zisků nebo k opravě nefunkčních obchodů.

Během tří týdnů se akcie dostanou do klíčového období a výsledek to binárně vyřeší. Mezitím budou mít medvědi nadále všechny větry v zádech, takže mají neférovou výhodu. Býci se soustředí především na to, aby sebrali veškerou sílu a udrželi podporu. V opačném případě se otevře podlaha v propadlišti a akcie SPY by se rychle propadly o dalších 20 %.

Pokud však kupci podporu zázračně udrží, mohou se pak pokusit odštípnout předchozí neúspěšné zóny. Nejvýznamnější zdroj odporu se pravděpodobně vynoří kolem 390 USD za akcii. To je místo, kde kupci 28. června selhali a kde mají zájem temné fondy peněz. Boj to bude tvrdý a medvědi jej pravděpodobně nevzdají snadno.

Naopak níže se nacházejí neméně důležité zóny podpory. Ty sahají až k hodnotě 374 USD, přičemž nedávno vynikla podpora na úrovni 370,30 USD. Většina investorů detailům úrovní nevěnuje velkou pozornost, ale podle společnosti Tradytics to dělají obří fondy peněz.

Zdroj: Canva

Technická bitva, kterou jsme právě vyložili, by se měla tento měsíc vyřešit. Obě strany mají šanci, ale býci mají jednoznačně těžší úkol. Rozhodující budou akcie společností Apple (NASDAQ:AAPL), Tesla (NASDAQ:TSLA), Microsoft (NASDAQ:MSFT) a Alphabet (NASDAQ:GOOGL, NASDAQ:GOOG). Jedná se o vydržené akcie, které se zatím odmítají vrátit na úrovně před pandemickým prolomením.

Tvrdohlavě si stále drží 25 až 70 % pěny z rallye v letech 2020 až 2021. Nyní se obáváme, že se nakonec připojí k Amazonu (NASDAQ:AMZN) a Salesforce.com (NYSE:CRM) dole na pandemické základní úrovni. Stále jsem optimistou, že tito lídři drží místo pro padlé, aby se znovu připojili k zelenému týmu. Pokud ano, pak SPY může ještě letos dosáhnout nových maxim. Je to nepopulární názor, ale když jsou všichni slepí k nějaké příležitosti, stává se pro tvůrce trhu zajímavější.

Opční experti vědí, že úkolem trhů je potrestat co nejvíce investorů. V současné době převládá téma vlastnit prodejní opce. Sázím na to, že budou umírat na maximální ztrátu. Takže medvědí postoj, který zaujímají drobní investoři, je vlastně tichou podporou pro ceny SPY. To je neviditelná výhoda, kterou většina expertů přehlíží. Mohla by být dostatečně silná, aby pomohla založit tyto trhy. Držel bych dlouhé pozice, ale v taktické záležitosti, ne jako investici se vším všudy.