Proč byste vlastně měli uvažovat o ETF na Bitcoin?

Odhalte potenciál Bitcoin ETF pro své investiční portfolio.

ETF na bitcoin (BTC-USD) jsou v poslední době v centru pozornosti. A přestože jejich výkonnost nesplnila očekávání kryptoměnových nadšenců, stále mají potenciál k růstu. Očekávám prudký nárůst investic plynoucích do těchto fondů, protože správci majetku a finanční poradci alokují i malé části klientského kapitálu do nejlepších Bitcoin ETF za účelem diverzifikace.

Událost půlení přišla a odešla s prudkým oživením ceny Bitcoinu. Krátce se ponořila pod 60 000 dolarů a od té doby se vrátila na 67 000 dolarů v době psaní tohoto článku.

Toto oživení podtrhuje odolnost Bitcoinu a jeho schopnost odrazit se od výkyvů na trhu. Investory tato vzestupná dynamika pravděpodobně uklidňuje, což dále posiluje zájem o Bitcoin a související investiční nástroje, jako jsou ETF.

Zde jsou tři z nejlepších Bitcoin ETF, které by investoři měli zvážit.

Valkyrie Bitcoin and Ether Strategy ETF (BTF)

Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (NYSE:BTF) si klade za cíl sledovat výkonnost Bitcoinu a Etherea (ETH-USD).

Tento ETF poskytuje investorům pohodlný způsob, jak získat expozici vůči cenovým pohybům Bitcoinu, aniž by museli tuto kryptoměnu přímo držet. Jeho strategie k dosažení tohoto cíle zahrnuje budoucí kontrakty a další nástroje.

Prostřednictvím futures kontraktů drží zhruba stejný mix Bitcoinu a Etherea, což může poskytnout určitou úroveň diverzifikace navzdory jejich korelované povaze.

BTF drží aktiva v hodnotě 50,84 milionu USD s nákladovým poměrem 1,24 %. V oběhu má 2,70 milionu akcií a nabízí dividendový výnos 11,53 %, přičemž klouzavá dvanáctiměsíční dividenda činí 2,23 USD. Jednoletý výnos BTF činí +81,22 % a beta je 0,74.

Silná dividenda není v dlouhém období typická a je příznakem značné volatility trhu.

Nakoupit ETF BTF za $18.64 (0.00%)

Zdroj: Shutterstock

ETF Bitcoin Strategy (BITO)

Bitcoin Strategy ETF (NYSE:BITO) se snaží replikovat výkonnost bitcoinu investováním do futures kontraktů na bitcoin obchodovaných na regulovaných burzách.

Stejně jako ostatní nejlepší bitcoinové ETF poskytuje BITO investorům regulovaný a transparentní způsob, jak získat expozici vůči cenovým pohybům Bitcoinu, aniž by tuto kryptoměnu přímo drželi.

BITO se může pochlubit aktivy v celkové hodnotě 2,38 miliardy dolarů s nákladovým poměrem 0,95 %. V oběhu má 85,22 milionu akcií a nabízí dividendový výnos 15,91 %, přičemž klouzavá dvanáctiměsíční dividenda činí 4,62 USD. Jednoletý výnos společnosti BITO činí +78,19 % a beta je 0,68.

BITO byl jedním z původních bitcoinových ETF, které se opíraly o futures kontrakty. To výrazně kontrastuje se spotovými ETF, které vlastní podkladové aktivum.

Výhody používání futures spočívají v tom, že poskytuje silný výnosový potenciál, ale nesleduje podkladové aktivum tak přesně. Dividenda také znamená, že potenciál celkového výnosu by mohl být nižší než prosté vlastnictví Bitcoinu kvůli úpravě ceny na burze po vydání dividendy a kapitálové erozi, jak je vidět u jiných ETF, které vyplácejí velké dividendy.

Nakoupit ETF BITO za $27.41 (-1.05%)

Valkyrie Bitcoin Fund (BRRR)

Díky chladírenské úschově svých bitcoinových podílů a odborným znalostem investičních firem zaměřených na digitální aktiva si Valkyrie Bitcoin Fund (NASDAQ:BRRR) klade za cíl kopírovat výkonnost bitcoinu reprezentovanou referenčním kurzem CME CF Bitcoin.

BRRR se může pochlubit aktivy ve výši 509,34 milionu USD s nízkým nákladovým poměrem 0,25 %. Se 40 000 akciemi v oběhu a betou 0,92 nabízí BRRR investorům regulovanou a dostupnou cestu k získání expozice vůči výkonnosti bitcoinu.

Teoreticky by spotové ETF jako BRRR měly sledovat podkladovou cenu přesněji než ETF s futures, jako je BITO. Někteří analytici se také domnívají, že ETF jako BRRR by je mohly překonat na základě celkového výnosu, protože mají nižší nákladové poměry a jsou méně složitým nástrojem na správu.

Pokud vám držení bitcoinu v peněžence nevyhovuje, BRRR by mohl stát za zvážení. Zejména pokud nebudete mít prospěch z výrazné dividendy ostatních ETF, které by mohly mít v dlouhodobém horizontu horší výkonnost.

Nakoupit ETF BRRR za $17.84 (-1.27%)

Zdroj: Getty Images