2 meme akcie s překvapivě vynikajícími fundamenty, které si můžete koupit

Pro mnoho investorů nejdou pojmy jako akcie meme a fundamenty dohromady. Nepřehlédněte tyto dvě.

Při hledání nejlepších meme akcií k nákupu je důležité chránit se před volatilitou. Nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout, je investovat do meme akcií se silnými fundamentálními daty. Chcete například hledat akcie s historií rostoucích zisků, silnou rozvahou a osvědčeným obchodním modelem. Kromě toho zvažte nákup akcií, které se obchodují při nízkém ocenění, abyste se ochránili před touto přirozenou volatilitou.

Pro mnoho investorů nejdou akcie s mementem a solidní fundamenty ruku v ruce. Společnosti jako GameStop (NYSE:GME) a AMC Entertainment (NYSE:AMC) jsou nejlépe známé tím, že jsou volatilní, a investoři mají často pocit, že se na ně nelze spolehnout, pokud jde o stabilitu.

Přestože neexistuje žádná záruka, že konkrétní meme akcie budou úspěšné, investoři by měli před nákupem jakékoli akcie pečlivě prozkoumat. Tyto tři společnosti mají nejen silné obchodní modely, ale působí také v odvětvích s vysokým růstem. Tato fundamentální síla jim dává výraznou výhodu oproti jiným společnostem, které takovou bezpečnostní síť nemají.

Nokia (NOK)

Společnost Nokia (NYSE:NOK) byla kdysi nesporným králem trhu s mobilními telefony. Její dominance se však začala rozpadat v roce 2007 s uvedením iPhonu. Pomalu přijímala dotykové obrazovky a nedokázala využít popularity obchodů s aplikacemi. Výsledkem bylo, že kdysi loajální zákazníci začali Nokii houfně opouštět. Společnost se zoufale snažila získat zpět svůj podíl na trhu tím, že přijala operační systém Windows společnosti Microsoft (NASDAQ:MSFT), ale bylo již pozdě. V roce 2013 se již telefony Nokia neprodávaly ve významném množství a společnost byla nucena prodat své podnikání v oblasti telefonů společnosti Microsoft.

Zdroj: Getty Images

Posledních pět let se však Nokia soustředí na 5G a zdá se, že je v dobré pozici, aby v této nové oblasti nadále uspěla. Společnost intenzivně investuje do výzkumu a vývoje (R&D) technologie 5G a její produkty jsou zákazníky dobře přijímány. Nokia je také jednou z mála společností s kompletním komplexním řešením 5G, což jí dává značnou výhodu oproti konkurenci.

Společnost Nokia sešila sedm po sobě jdoucích lepších výsledků, což svědčí o vynikajících základech společnosti. Jedná se také o komplexní společnost s diverzifikovaným portfoliem produktů a silným zastoupením na rozvíjejících se i rozvinutých trzích.

Kromě toho má Nokia silnou rozvahu s dostatkem volného kapitálu, který může investovat do růstových iniciativ. Celkově vzato je Nokia vysoce kvalitní společností se zářivou budoucností, a proto patří mezi nejlepší memetické akcie k nákupu.

Blackberry (BB)

Společnost Blackberry (NYSE:BB) sice již není vedoucím hráčem v odvětví chytrých telefonů, ale pro investory je to jedna z nejlepších akcií meme k nákupu.

Během posledního desetiletí provedla společnost BlackBerry několik akvizic, které jí pomohly stát se jednou z předních světových firem v oblasti kybernetické bezpečnosti. Patřily mezi ně menší společnosti, jako jsou Secusmart a Encription, a také společnost Movirtu Virtual SIM Solutions, která se zabývá řešeními pro mobilní zabezpečení, a další. Díky těmto nákupům se společnost Blackberry stává významným hráčem na trhu kybernetické bezpečnosti. Očekává se, že růst tohoto odvětví prudce vzroste. Do roku 2027 bude trh tohoto odvětví činit 298,7 miliardy dolarů, přičemž v roce 2022 to bylo 159,8 miliardy dolarů.

Zdroj: Blackberry

Kromě toho je nyní nejrozšířenějším vestavěným systémem pro připojená vozidla a vozidla bez řidiče QNX od společnosti Blackberry. Koncem roku 2020 oznámil partnerství s webovými službami Amazon (NASDAQ:AMZN) (AWS). Díky tomu by mohl být preferován mezi výrobci automobilů, kteří chtějí své nejnovější senzory připojit ke cloudu prostřednictvím této úžasné nové platformy. Její systém QNX je výkonná, škálovatelná platforma. Umožňuje výrobcům automobilů rychle vyvíjet a nasazovat nově připojené a autonomní funkce. Partnerství s Blackberry IVY umožní výrobcům automobilů využívat rozsáhlé možnosti cloudu AWS k pohonu jejich nových propojených služeb.

Společnost Blackberry se v poslední době transformovala a nyní je významným hráčem v oblasti podnikového softwaru. Její nové produkty pomáhají měnit způsob fungování a komunikace podniků. Kromě toho společnost pracuje také na vývoji nových produktů, které pomohou pohánět internet věcí (IOT). Transformace společnosti Blackberry je patrná z jejího rostoucího portfolia produktů a rozšiřující se zákaznické základny, což z ní dělá jednu z nejlepších memetických akcií k nákupu.