Akcie SoFi Technologies jsou podle všeho nyní připraveny k růstu

Finanční komunita je konečně ochotna znovu náležitě ocenit akcie SOFI.

Je docela s podivem, že banka SoFi Technologies (NASDAQ:SOFI) není na Wall Street příliš oblíbená. Společnost je připravena změnit trh osobních financí, jak ho známe. Přesto jsou akcie SOFI překvapivě levné – což lze považovat za příležitost pro podnikavé investory.

To neznamená, že by SoFi Technologies neměla ve finanční komunitě své příznivce. Analytik společnosti Mizuho Dan Dolev vydal na akcie SoFi rating „nákup“ a mezi investory SoFi Technologies patřil a možná stále patří i zakladatel Soros Fund Management George Soros.

Pokud tedy skutečně věříte v zásadu „nakupovat nízko a prodávat vysoko“, měly by být akcie SOFI právě teď ve vašem hledáčku. Pokud je naše aktuální býčí teze správná, investoři SoFi se budou v blízké budoucnosti těšit ze silných zisků a opozdilcům nezbude než nakupovat za výrazně vyšší ceny.

Zdroj: Bloomberg

Špičkové služby by měly akcie SOFI katalyzovat

Společnost SoFi Technologies opakovaně prokázala svého inovativního ducha díky převratným produktům a službám. Zároveň je společnost stejně legitimní jako jakákoli tradiční banka, zvláště když SoFi v loňském roce získala bankovní licenci.

Co tedy způsobilo pokles akcií SOFI během uplynulého roku? Společnost neudělala nic hrozného, čím by si to zasloužila. Spíše to byl jen a jen souběh událostí, které by se měly v určitém okamžiku vyřešit: zvýšená inflace, několikanásobné zvýšení úrokových sazeb a rozšířený strach z recese.

Za tyto vnější faktory samozřejmě SoFi Technologies nemůže. Společnost SoFi mezitím vyvíjela vysoce užitečné nabídky produktů/služeb pro své zákazníky. Jedním z příkladů je SoFi Plus, která nabízí vysoké výnosy z bankovních zůstatků, 3% cash back z nákupů a značné odměnové body za kvalifikované aktivity. Fintechy to ale v posledním roce prostě neměly právě dvakrát jednoduché.

Společnost SoFi se zaměřuje na poskytování služeb, které jsou součástí jejího portfolia: SoFiFi: Fintech firma zaměřená na budoucnost a umělou inteligenci

Kromě SoFi Plus existují i další pozoruhodné služby, které SoFi Technologies nabízí. Jedna z nich se jmenuje Trezory. Umožňuje „členům vyčlenit své peníze na různé konkrétní cíle a zároveň získat úrok“. Kromě toho SoFi nabízí službu Roundups. Ta „umožňuje členům zaokrouhlovat nákupy na jejich debetní kartě na nejbližší celou dolarovou částku a ukládat ji na spoření“.

Pokud mileniálové a zoomers dávají přednost flexibilním, technologicky vylepšeným produktům osobních financí, pak je snadné pochopit, proč mnozí z nich dají přednost SoFi před staromódními bankami. Uživatelsky přívětivá aplikace SoFi Technologies a sazebník poplatků na nejnižší úrovni by měly platformě pomoci přilákat více zákazníků.

Navíc je třeba vzít v úvahu umělou inteligenci (AI). Muslim Farooque zdůraznil, že SoFi Technologies „využívá AI k efektivní transformaci procesu poskytování půjček“. SoFi toho navíc dosahuje tím, že „nabízí zákazníkům nižší sazby a větší potenciál úspor“.

Zdroj: Shutterstock

Farooqueův názor je dnešními investory podceňován. Společnost SoFi Technologies má, jak vysvětlil Farooque, využívající data zákazníků a technologii strojového učení k vývoji „robustního upisovacího modelu“. Je to další důvod, proč SoFi představuje budoucnost bankovnictví, zatímco tradiční věřitelé by mohli zůstat pozadu.

Co tedy můžete udělat nyní

Společnost SoFi Technologies poskytuje osobní finanční produkty nové generace s využitím technologií a umožňuje jednoduché a pohodlné bankovnictví. Díky tomu, že má bankovní statut, je SoFi zároveň legitimním uchazečem mezi finančními institucemi.

Zdá se, že trh nedoceňuje výrazné výhody společnosti SoFi Technologies. Kromě toho vnější faktory, které u investorů vyvolaly obavy ohledně SoFi, nebyly vinou společnosti a nebudou trvat věčně. Proto má smysl zaujmout pozici v akciích SOFI již dnes v očekávání růstu ceny akcií, ke kterému může dojít každým okamžikem.

V českém prostředí bychom Sofi Technologies připodobnily k něčemu podobnému, jako je i u nás dobře známá platforma Revolut. I její byznysový model dostává v současnosti pořádně zabrat – musíme si ale uvědomit, že u těchto investic je klasická poučka typu – myslete dlouhodobě – nyní aktuálnější než snad kdykoli předtím…