2 nejlepší cloudové akcie k nákupu právě v měsíci červenci 2022

Tohle jsou nejlepší akcie v cloudu, které můžete koupit po nedávném medvědím trhu.

S pokračujícím medvědím trhem dostala většina akcií v roce 2022 zatím pěkně zabrat. Obzvláště tvrdě to však odnesly technologické akcie. To poškozuje nejen sentiment, ale i portfolia mnoha investorů. Stříbrnou stránkou je, že máme příležitost, když rozebíráme určité kategorie a hledáme nejlepší akcie cloudových společností, nejlepší akcie reklamních společností atd.

Co se týče cloudu, existují velmi kvalitní společnosti, které se dostávají do jednoho pytle se špatnými společnostmi. To je dobrá i špatná zpráva.

Je to špatná zpráva, protože ceny akcií skvělých společností se vypařují. Možná to není spravedlivé, ale taková je realita. Dobrou zprávou je, že tyto výprodeje vytvářejí skvělé příležitosti pro dlouhodobé investory, kteří hledají nejlepší cloudové akcie.

Salesforce (CRM)

Společnost Salesforce (NYSE:CRM) je pravděpodobně jednou z nejlepších příležitostí na trhu, pokud jde o akcie cloudových společností. Mnoho společností zaznamenává nějaké zpomalení svého podnikání, ať už je to v souvislosti s poptávkou, problémy v dodavatelském řetězci nebo inflací.

Zdroj: Getty Images

Ne však Salesforce.

Společnost na začátku tohoto roku vydala silné prognózy a v minulém čtvrtletí je zvýšila. To přišlo spolu s překonáním horního i dolního řádku, když tržby meziročně vzrostly o 24 %. Spolupředseda představenstva Marc Benioff k tomu řekl následující: „Zatím prostě nevidíme žádný podstatný dopad širšího ekonomického světa, ve kterém se všichni nacházíte.“

Dále se předpokládá, že Salesforce v každém z příštích čtyř let zvýší tržby o 17 % až 20 %. Tím, že si společnost Salesforce udržuje dynamiku nejvyššího příjmu, si účinně zajišťuje budoucí růst spodního příjmu.

Akcie stále zůstávají o více než 40 % pod svým maximem, což investorům poskytuje šťavnatou slevu, pokud chtějí tuto akcii dlouhodobě akumulovat.

Microsoft (MSFT)

Společnost Microsoft (NASDAQ:MSFT) má jeden z největších cloudových podniků v celém odvětví. V podílu na trhu je hned za společností Amazon (NASDAQ:AMZN), a proto by tato společnost – jakkoli je to zřejmé – neměla být přehlížena. Nejde však jen o to, že Microsoft je jednou z nejlepších cloudových akcií. Jde o to, že je to jedna z nejlepších akcií celkově.

Společnost má pevnost pro rozvahu a navzdory 30% poklesu od vrcholu k vrcholu má stále tržní kapitalizaci zhruba 2 biliony dolarů. Má také lepší provozní a ziskové marže než celá skupina FAANG.

A co je na Microsoftu možná nejlepší? Má růst. Analytici letos očekávají více než 18% růst tržeb – v době údajné recese? – a 14% růst v roce 2023. V letech 2024 a 2025 analytici očekávají 13% až 14% růst v obou letech.

Zdroj: Unsplash

Co se týče zisků, očekávání hovoří o 15,5% růstu v letošním a příštím roce, následovaném 16,9% růstem v roce 2024 a 14,7% růstem v roce 2025. Jistě, jedná se pouze o odhady, ale tato čísla jsou na tak velkou společnost docela působivá.