Zajímavá akcie těžařů kryptoměn a bitcoin jako ochrana před bankami

Barclays říká, kupte tuto málo známou akcii, která se může více než zdvojnásobit, když se „krypto zima změní na jaro“

Pro kryptoaktivy to byl obtížný rok, ale Core Scientific je podle Barclays místem, kam by se investoři měli podívat, „až se kryptozima změní v jaro“.

Analytik Ramsey El-Assal zahájil pokrytí této akcie těžařů kryptoměn s ratingem overweight a cílovou cenou 3 USD. V poznámce klientům uvedl, že banka zůstává pozitivní ohledně dlouhodobé trajektorie bitcoinu a Core Scientific považuje za jednu z nejkvalitnějších těžebních společností v oboru.

„Zůstáváme pozitivní ohledně dlouhodobé životaschopnosti BTC a CORZ vidíme jako nejlepší pákovou hru v kryptosystému ve své třídě,“ uvedl v úterý v poznámce klientům. „Navzdory náročnému makroprostředí vidíme na současných cenových úrovních přesvědčivý poměr rizika a výnosu.“

El-Assal také považuje zkušený manažerský tým společnosti Core Scientific a její geografickou diverzifikaci za odlišnost od ostatních hráčů v odvětví a říká, že vlastnictví akcií je způsob, jak mohou investoři využít expozici vůči Bitcoinu.

Zdroj: Getty Images

„CORZ je svou velikostí a efektivitou daleko před mnoha svými kolegy,“ napsal. „Vzhledem k relativní hodnotě oproti ostatním veřejným těžařům se domníváme, že CORZ je na přesvědčivém vstupním bodě vzhledem k současným cenovým úrovním v tomto období volatility kryptoměn.“

Uprostřed letošního výprodeje kryptoměn a trhů se akcie společnosti Core Scientific propadly a nyní jsou o 90 % pod svým maximem. Cílová cena 3 USD naznačuje, že by akcie mohly vzrůst o zhruba 119 % z pondělní uzavírací ceny 1,37 USD.

Akcie společnosti Core Scientific v úterý před zahájením obchodování posílily o 8,7 %.

Investor Novogratz říká, že bitcoin či nemovitosti mohou investory ochránit před chybami centrálních bank

Miliardář a investor Michael Novogratz v úterý uvedl, že stále věří, že bitcoin je rozumnou investicí pro lidi, kteří se chtějí chránit před chybami tvůrců politik.

Novogratz, zakladatel kryptoinvestiční společnosti Galaxy Digital, v pořadu „Squawk Box“ na CNBC řekl, že si myslí, že říjen bude pro trhy „měsícem zvratu“, ale že investoři by se měli zaměřit na bitcoin a tvrdá aktiva, aby se ochránili před dalšími chybami centrálních bank a vlád.

Zdroj: Bloomberg

„Upřímně řečeno, je to důvod, proč byste měli být dlouzí v bitcoinu a tvrdých aktivech, jako jsou nemovitosti. Když lidé tisknou příliš mnoho peněz, v jednu chvíli vidíte zhroucení důvěry. Krátce jsme to viděli ve Velké Británii. … Když důvěra klesne, lidé se poohlédnou po jiných aktivech,“ řekl Novogratz.

V Evropě musela Bank of England minulý týden zavést nouzový nákup dluhopisů poté, co se zdálo, že vládní návrh rozpočtu vyvolal chaos na londýnském trhu se zlaťáky. Tato epizoda vyvolala obavy, že další zpřísňování ze strany světových centrálních bank způsobí ještě větší trhliny ve finančním systému.

Vzhledem k tomu, že inflace v roce 2022 vyskočila na 40letá maxima, bitcoin se potýkal s problémy a oproti svým maximům z konce loňského roku klesl zhruba o 70 %. Občas se bitcoin obchodoval podobně jako technologické akcie. Ve skutečnosti dosáhl vrcholu zhruba ve stejnou dobu jako Nasdaq Composite.

Zdroj: Getty Images

Problémy měly i části realitního trhu, zejména oblasti vázané na kancelářské pracovníky.

Novogratz uvedl, že reakce digitálního tokenu na zpřísnění Fedu nedokazuje, že bitcoin není pojistkou proti inflaci.

„Když Powell začal mlátit inflaci kladivem po hlavě, bitcoin se samozřejmě vrátil dolů, stejně jako spousta aktiv. Pokud se cukne, pokud vzdá tento boj proti inflaci dříve, než inflace klesne … uvidíte, že bitcoin a další aktiva se hned vrátí zpět,“ řekl Novogratz.

Federální rezervní systém od června na třech po sobě jdoucích zasedáních zvýšil sazby o tři čtvrtiny procentního bodu, čímž se jeho základní úroková sazba dostala na nejvyšší úroveň od roku 2008. Centrální banka signalizovala, že v nadcházejících měsících očekává další zvyšování sazeb.

Podle společnosti CoinMetrics se bitcoin v úterý ráno obchodoval za cenu těsně nad 20 000 USD.