Tyto kryptoměny byste měli raději včas prodat – ještě než se více propadnou

Je čas udělat inventuru kvality a tyto tokeny se do výběru nevešly. Tohle bude ještě hodně bolet…

Je čas nakupovat kryptoměny s vysokým potenciálem pohybu nahoru, ale právě teď byste se měli stejně tak podívat, které kryptoměny prodat.

Během býčího trhu téměř každý investor, který vrhl peníze do jakékoli digitální měny, zaznamenal nadprůměrné výnosy. Dnes se však většina investorů soustředí na sestavení seznamu kryptoměn k prodeji.

Koneckonců se nacházíme uprostřed medvědího trhu s kryptoaktivy. A tento medvědí trh se může ještě výrazně zhoršit.

Tato „kryptozima“, jak mnozí v komunitě tento medvědí trh nazývají, je krutá. Celková tržní kapitalizace všech digitálních měn klesla v době psaní tohoto článku na zhruba 920 milionů dolarů.

Předtím tento sektor dosáhl téměř před rokem vrcholu kolem 3 bilionů dolarů.

Pro ty, kteří chtějí vylepšit své portfolio z hlediska kvality, uvádíme pár kryptoměn, které je nyní vhodné prodat. Ne že bychom měli cokoli vůči našim čtyřnohým kamarádům – pokud jde ale o krypto sektor, od psích coinů dejte raději ruce pryč.

Shiba Inu (SHIB-USD)

Shiba Inu (SHIB-USD) je jedním z nejžhavějších trendových kryptoměn loňského roku, což je token, který mnozí možná dobře znají. Tento token během několika měsíců v roce 2021 prudce vzrostl o miliony procent, čímž investoři, kteří vložili relativně malé částky, v krátké době velmi zbohatli.

Jak už to u těchto rychlých schémat zbohatnutí bývá, co jde nahoru, často stejně rychle padá dolů. To se rozhodně zdá být případem akcie Shiba Inu, která od svého loňského maxima ztratila více než 90 % své hodnoty.

Zdroj: Getty Images

Stejně jako u ostatních meme tokenů na tomto seznamu toho při pohledu na Shiba Inu pod kapotou opravdu moc není. Jedná se o token, který se jeví spíše jako trikový než podstatný. Vzhledem k malému množství fundamentů, které by tento token zhodnotily, není jasné, jak nízko může SHIB klesnout.

Prodejům na kryptotrhu možná ještě zdaleka není konec. V souladu s tím je pro ty, kteří chtějí ochránit kapitál, toto jedna z kryptoměn, které je nyní vhodné prodat.

Dogecoin (DOGE-USD)

Další meme token na tomto seznamu, Dogecoin (DOGE-USD), je možná otcem všech podobných výstřelků.

Token inspirovaný psem plemene Shiba Inu (který zjevně inspiroval jeho budoucí iterace v podobě Shiba Inu coinu a dalších) se proslavil především díky samozvanému „Dogefatherovi“ tokenu, Elonu Muskovi.

Zdroj: Pixabay

Fenomenální tweety Elona Muska nejsou nutně tím zásadním katalyzátorem, který mnozí investoři hledají. V očích mnoha investorů se tak jednoznačně jedná o jednu z nejlepších kryptoměn k prodeji. Náhodou tento názor obecně sdílíme.

Zakladatelé projektu se již dříve dávno vyplatili. A dnes jsou doslova a do písmene za vodou. Pokud nedávaly fundamentální data tohoto coinu smysl dříve, pravděpodobně nedávají smysl ani dnes. Jedná se tedy o token, který se může propadnout až někam úplně na dno. A mnozí to ještě nevidí. To je docela děsivé.