Akcie se slibnými vyhlídkami 

Akciové trhy zakončily předchozí týden na rekordních úrovních, což odráželo výrazné zisky některých největších společností na trhu a vyvolalo pozitivní náladu mezi investory. Index NASDAQ klepal na hranici 16 000 bodů a v pátek uzavřel na 15 990 bodech, což je jeho druhá nejvyšší dosavadní hodnota. Současně index S&P 500 stanovil další milník, když překonal hranici 5 000 a týden zakončil na úrovni 5 026 bodů.

Tento robustní stav trhu představuje pro investory výzvu – výběr správných akcií, které by využily rostoucí tržní vlny. Aby se investoři v této hádance zorientovali, obracejí se na Smart Score, nástroj založený na umělé inteligenci, který porovnává každou akcii se souborem faktorů, u nichž je prokázáno, že odpovídají budoucímu růstu. Smart Score přiřazuje každé akcii hodnocení od 1 do 10, přičemž “perfektních 10” signalizuje akcie hodné zvážení.

Tři akcie, které v současné době drží “Perfect 10” Smart Score, jsou AllianceBernstein (AB), Savers Value Village (SVV) a Axsome Therapeutics (AXSM), přičemž každá z nich je také podpořena ratingem “Strong Buy” od analytiků Wall Street.

Zdroj: Getty Images

Za prvé, AllianceBernstein (AB), společnost z odvětví finančních služeb, která vedle menších retailových klientů působí převážně u institucionálních a bonitních zákazníků. Firma se sídlem v Nashvillu ve státě Tennessee dokončila rok 2023 a spravuje aktiva v celkové hodnotě 725,2 miliardy USD. Se svým provozním rozložením ve 27 jurisdikcích po celém světě oznámila, že 75 % jejích aktiv v roce 2023 překonalo výkonnost trhů. Po oznámení finančních výsledků za 4. čtvrtletí a celý rok 2023 minulý týden vykázala společnost poskytující finanční služby tržby ve výši 1,09 miliardy USD, což představuje 10% meziroční nárůst.

Nakoupit akcie AB za $34.16 (2.86%)

Druhou zaznamenanou akcií s “perfektní desítkou” byla Savers Value Village (SVV), největší řetězec spořitelen v USA a Kanadě. Zisková organizace SVV se odchyluje od ostatních spořitelen, jako je Goodwill, a na obchodních trzích debutovala loni v létě. Společnost se sídlem v Bellevue ve státě Washington provozuje obchody v USA, Kanadě a Austrálii a v roce 2022 vykázala celkové tržby ve výši 1,44 miliardy USD, což představuje meziroční nárůst o 19 %.

Nakoupit akcie SVV za $20.41 (2.05%)

A konečně, své místo v seznamu “Perfect 10” si drží biofarmaceutická společnost Axsome Therapeutics (AXSM), která se zaměřuje na nemoci centrálního nervového systému. Se dvěma schválenými léky na trhu a několika studovanými klinickými přípravky společnost postupně mění svou orientaci z výzkumu na komerčnější přístup.

Nakoupit akcie AXSM za $97.64 (0.77%)

Působivý výkon akciového trhu a vysoké hodnocení těchto konkrétních akcií odráží silnou důvěru, která v současné době charakterizuje globální finanční trhy. Jsou silným ukazatelem jak pro institucionální investory, tak pro menší hráče, a zdůrazňují vzestupnou trajektorii a příležitost k výrazným ziskům na trhu. Jejich vysoké hodnocení, které je připisováno inteligentnímu skóre řízenému umělou inteligencí, dále naznačuje jejich potenciál k budoucímu překonávání výkonnosti, což z nich činí atraktivní investice.

Společnost AllianceBernstein se svými úspěšnými finančními službami, Savers Value Village s jedinečnou pozicí ziskového spořitelního obchodu a Axsome Therapeutics se zaměřením na nemoci CNS dosáhly nových mezníků. Jejich příslušné strategie a trajektorie odrážejí jejich odolnost a schopnost využívat tržní příležitosti, čímž dokazují svůj potenciál jako výhodné investice.

Potenciální investoři by však měli zaujmout obezřetný postoj a před přijetím jakéhokoli investičního rozhodnutí provést důkladný průzkum. Navzdory slibnému hodnocení těchto společností může volatilita akciového trhu učinit každou investici rizikovou. Investorům se doporučuje, aby před investováním do těchto společností vyhodnotili jejich finanční situaci, tržní modely a potenciální rizika spojená s investováním. Ačkoli tedy tyto akcie představují slibné vyhlídky, potenciální investoři musí při svém investičním rozhodování zachovávat obezřetnost a informovaný úsudek.